2 appartementencomplexen – Geert Grootestraat Zwolle

In de wijk Dieze-Oost in Zwolle heeft Schutte bouw & ontwikkeling in opdracht van woningstichting SWZ twee appartementencomplexen gerealiseerd. Beide gebouwen (Geert Groote 3 en 4) aan de Geert Grootestraat bestaan uit 22 huurappartementen.

Het project maakt onderdeel uit van de wijkvernieuwing in Dieze-Oost, waar opdrachtgever SWZ al vele jaren investeert in het verbeteren van de woon- en leefomgeving. In circa één jaar hebben we de twee appartementengebouwen gebouwd.

Fraai ontwerp

SWZ had voor de aanbesteding van Geert Groote 3 een definitief ontwerp laten maken door Beltman Architecten. Voor Geert Groote 4 was een schetsontwerp beschikbaar dat wij verder hebben laten uitwerken door Bureau BAS.

Grote vrijdragende balkons met balustrades en een bijzondere detaillering sieren de gebouwen. De spijlen  van de hekwerken zijn niet standaard, maar staan onder een hoek en lopen voor de balkons langs. Een ander uiterlijk kenmerk dat de gebouwen een fraaie uitstraling geeft, zijn de verschillende metselwerkverbanden en het siermetselwerk. Dit maakt de gebouwen bijzonder, waardoor ze een mooie bijdrage leveren aan de wijkvernieuwing in Dieze-Oost.

Sloop voormalige gebouwen

Op de huidige locatie stonden twee appartementencomplexen van SWZ. Het gebouw op het perceel van Geert Groote 3 was voor aanvang van de bouw reeds gesloopt door de opdrachtgever. De sloop van het gebouw op het perceel van Geert Groote 4 hebben wij voor onze rekening genomen.

Contractvorm

De opdracht is verkregen uit een aanbesteding met voorselectie. Als contractvorm is er gekozen voor een Construct & Build opdracht onder de Uniforme Administratieve Voorwaarden voor Geïntegreerde Contractvormen (UAV-GC ). Schutte bouw & ontwikkeling heeft vervolgens het gehele plan nader uitgewerkt. Hierbij is het programma van eisen van opdrachtgever SWZ vertaald, met behoud van de architectuur.

Opdrachtgever:
Woningstichting SWZ
Architect:
Beltman Architecten, Enschede
Start bouw:
Maart 2016
Oplevering:
April 2017