Renovatie woning nul-op-de-meter (NOM) - Arnhem

Voor Volkshuisvesting Arnhem renoveert Schutte bouw & ontwikkeling een woning uit de jaren '80 naar nul-op-de-meter (NOM). Na de renovatie is de woning geschikt om een Energie Prestatie Vergoeding (EPV) met de bewoners af te spreken.

ActiveWarmth

In samenwerking met Feenstra en Saint-Gobain werkt Schutte aan een combinatie van deelproducten onder de naam ActiveWarmth. Hiermee worden woningen van binnenuit hoogwaardig gerenoveerd. Dit project in Arnhem betreft een tussenwoning uit de jaren '80.

De woning wordt verwarmd door een intelligente wandverwarming. Deze bestaat uit een ultradunne mat van polymeer die achter de gipsplaat is aangebracht. Bewoners kunnen een gat door de muur boren zonder dat er een defect ontstaat in het verwarmingssysteem.

Comfort, bedieningsgemak en energie besparen gaan hand in hand. Er is een zonering aangebracht tussen de boven- en benedenverdieping. Sensoren merken de aanwezigheid van bewoners op en sturen de verwarming aan. Met een zeer snelle responstijd zijn de wanden binnen een kwartier acht graden warmer. De verwarming verwarmt alleen daar waar de bewoner is.

Lees meer over nul-op-de-meter

Opdrachtgever
Volkshuisvesting, Arnhem
Start bouw
Januari 2017
Oplevering
Februari 2017