Een nieuwe opdracht: Residentie De Wielen te Langweer

We hebben Residentie De Wielen in opdracht gekregen in Langweer in Friesland op de voormalige locatie van Hotel de Wielen. Het project bestaat uit 11 ruime en luxe appartementen en vijf penthouses, allemaal verschillend van grootte, van indeling en met een eigen karakter. Op de begane grond komt een grand café. 

We starten, zoals het er nu naar uitziet, met de sloop van het oude vervallen Hotel de Wielen in december 2017. Aansluitend beginnen we met de nieuwbouw.

Hoogwaardige en eigentijdse architectuurResidentie De Wielen, Langweer, Schutte bouw & ontwikkeling, Friesland, appartementen

De stedenbouwkundige uitgangspunten zijn door Sipma Architecten vertaald in een hoogwaardige en eigentijdse architectuur met mooie gevels, schuine kappen en hoogteverschillen. In het ontwerp is rekening gehouden met het landelijke en dorpse karakter van Langweer. Dat zie je terug in de traditionele bouwmaterialen die de sfeer bepalen, zoals baksteen, hout en dakpannen. Voor de watersporter zal het gebouw straks een herkenningspunt zijn.

Appartementen

Geen appartement is gelijk, ze zijn allemaal uniek en alle 16 woningen hebben prachtige uitzichten. Ze worden voorzien van royale balkons en terrassen en luxe sanitair. Op de begane grond komen rondom de binnentuin de garages en carports. Daarnaast zijn er voor de bewoners bij het complex aanlegplaatsen beschikbaar.

Grand café

Het grand café wordt een smaakvolle ontmoetingsplaats in het centrum van Langweer aan de oude haven. De entree van het grand café komt aan de voorzijde van het complex en is daardoor gescheiden van de entrees van de appartementen.

Lees meer over het project