Een nieuwe manier van woningverwarming met ActiveWarmth

ActiveWarmth is het innovatieve antwoord op de toenemende vraag naar effectieve energieneutrale woningen. Met voordelen voor de bewoner, de woningcorporatie, de aannemer, overheden en het milieu. In samenwerking met Feenstra en Saint-Gobain is ActiveWarmth ontwikkeld.

Schutte bouw & ontwikkeling renoveert (concept)woningen hoogwaardig van binnenuit door middel van ActiveWarmth. De bewoners krijgen een zeer comfortabele energiezuinige woning.

Wat is ActiveWarmth?

ActiveWarmth is een intelligente manier om woningen te verwarmen door middel van wandverwarming die per ruimte is gekoppeld aan een thermostaat. De wandverwarming is een product dat bestaat uit een ultradunne mat van polymeer die achter de gipskartonplaat is aangebracht. Bewoners kunnen probleemloos een gat in de muur boren, zonder dat er een defect ontstaat in het verwarmingssysteem.

Comfort, bedieningsgemak en energie besparen

Sensoren in de thermostaat (per ruimte) merken de aanwezigheid van bewoners op en sturen de verwarming aan. Met een zeer snelle responstijd zijn de wanden binnen een kwartier acht graden warmer. De wandverwarming verwarmt alleen de ruimte daar waar de bewoner zich op dat moment bevindt. Comfort, bedieningsgemak en energie besparen gaan hand in hand.

Deelproducten ActiveWarmth

Naast de wandverwarming bestaat ActiveWarmth uit een aantal deelproducten en componenten.

Installatietechnisch:
1. Vraaggestuurde gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning
2. Een (thermodynamische) boiler voor het warmtapwater

Bouwtechnisch:
3. Hoogwaardige gipskartonplaten
4. Kabelstuds voor het plaatsen van het leidingwerk achter de plint

In 2015 hebben we een eerste showmodelwoning opgeleverd in Nijmegen, in samenwerking met woningbouwstichting De Gemeenschap. Deze woning heeft ons inmiddels een schat aan gegevens opgeleverd over het ActiveWarmth concept. Op dit moment renoveren we woningen in Arnhem en Eerbeek tot nul-op-de-meter woningen (NOM), waarbij we gebruikmaken van ActiveWarmth.

Lees meer over ActiveWarmth