Feestelijke opening vernieuwde kantoor

Donderdag 18 januari 2018 vierden wij de officiële opening van ons vernieuwde kantoor aan de Grote Voort 201 in Zwolle, na een verbouwing van drie maanden. Samen met de aanwezige 120 gasten: klanten en eigen personeel met familie, genoten we van een hapje en een drankje in een plezierige en informele sfeer. Bijzonder is dat we het kantoor hebben ingericht met circulaire meubels, gemaakt van afval. Het oude meubilair is aan een goed doel geschonken.

Gilbert Helder, Graffiti for You

Gilbert Helder van Graffiti for You heeft de wanden van de begane grond en eerste verdieping voorzien van unieke kunstwerken. Hij heeft afbeeldingen van bouwwerken uit Zwolle en bouw gerelateerde prints aangebracht, zoals een duimstok en een bouwvakker met een bouwhelm onder zijn arm.

Circulaire meubels in het kantoor

schutte bouw & ontwikkeling, kantoor, TRIBOO, circulaire meubels

De algemene ruimtes en de vergaderruimtes van het kantoor zijn ingericht met circulaire meubels, gemaakt van afval. Er staan stoelen en barkrukken van oude koelkasten en tafels en lampen van oude

cd’s en dvd’s. De meubels zijn afkomstig van TRIBOO. Dit bedrijf neemt ‘waardeloze’ afvalstromen en verandert deze met upcyling technieken in spraakmakende, circulaire inrichting. TRIBOO blijft verantwoordelijk voor hun producten, want aan het eind van de levensduur gaan de meubels terug om voor 100% hergebruikt te worden.

De gasten konden tijdens de opening met hun telefoon aan de hand van een grondstoftracker achterhalen waar de grondstoffen vandaan komen.

De bouwsector is grootgebruiker van grondstoffen

In Nederland gooien we 60 miljoen ton afval per jaar weg. De bouw- en vastgoedsector is een grootgebruiker van primaire grondstoffen. 40 procent van alle grondstoffen in Nederland wordt daar verbruikt. Ook is 40 procent van al het afval gerelateerd aan de bouw: zo’n 24 miljoen ton per jaar. (Bron: www.cobouw.nl)

Circulair bouwen

De overheid wil dat de Nederlandse economie in 2050 voor 100 procent circulair is. De transitieagenda Bouw is onlangs enthousiast van start gegaan. Om de transitie naar circulair bouwen te kunnen maken moeten bedrijven in de vastgoed- en de bouwsector anders gaan opereren en de samenwerking opzoeken. Schutte bouw & ontwikkeling staat open voor innovatie en we nemen hierin de komende jaren onze verantwoordelijkheid. Hoe kunnen we bijvoorbeeld de levensduur van bouwmaterialen verlengen door grondstoffen te recyclen en hergebruiken?