Onze geschiedenis

1924

 

Het is 1924 wanneer Hessel J. Schutte het initiatief neemt tot de oprichting van een aannemersbedrijf. Het lukt hem om in enkele jaren een succesvol renderend bouwbedrijf neer te zetten: Bouwbedrijf Schutte, gevestigd aan het Klein Grachtje in Zwolle is een feit!

 

 

 

 

 

Het begin

Ook in de jaren ’20 van de vorige eeuw kent de stad Zwolle een grote expansiedrift. Samen met enkele vrienden richt Hessel de Bouwmaatschappij Assendorp op, om gronden te verwerven voor de woningbouw. Veel woningen in de wijken Assendorp, Pierik en de Veerallee zijn door hen gebouwd.

Kort na de Tweede Wereld Oorlog overlijdt Hessel. Drie van zijn zonen zetten het bedrijf voort onder de naam Bouwbedrijf de Wed H.J. Schutte. In 1960 wordt – naast het bouwen – gestart met de ontwikkeling van een bouwsysteem: semi-permanente bouw was de toekomst.

Omdat de fabricage van de elementen nogal wat ruimte vergt, verhuist Schutte naar industrieterrein Voorst aan de Grote Voort te Zwolle. Dit brengt wel een naamswijziging met zich mee, omdat alleen bedrijven met een industrieel oogmerk zich aan de Grote Voorst mogen vestigen.

1967

De nieuwe naam wordt vanaf 1967 Bouwindustrie Schutte. Er breekt een periode aan waarin bijna alleen gebouwd wordt in het zelfontwikkelde bouwsysteem. Met name scholen en verpleegpaviljoens, maar ook sporthallen en zwembaden worden in het systeem gerealiseerd. De afdeling Burgerbouw hield zich bezig met de traditionele bouw in al zijn facetten.

Vanwege gezondheidsklachten bij twee van de drie broers Schutte wordt besloten het bedrijf midden jaren ‘70 te verkopen aan de Kâts-groep uit Leeuwarden.

Wanneer in 1983 de naam Bouwbedrijf Schutte in ere wordt hersteld, gaat het bedrijf zich ook weer bezighouden met het bouwen van woningen. Behalve in de woningbouw maakt Schutte ook naam in de utiliteitssector. De afdeling Burgerbouw gaat zich naast de traditionele bouw ook specialiseren in onderhoudswerkzaamheden.

Schutte Bouwbedrijf

In het midden van de jaren ’80 wordt Schutte overgenomen door Aan de Stegge Verenigde Bedrijven. Onder de naam Schutte Bouwbedrijf is er in 1987 een frisse, nieuwe start. Het ‘dakje’ in het logo van Schutte Bouwbedrijf blijft een kenmerk in het logo dat we nog steeds met gepaste trots voeren! In december 1987 wordt de heer G.R. Bos mede-eigenaar en directeur.

Onder zijn leiding wordt ook het bouwen van kantoren en zorggebouwen een specialisme. Met de groei van Schutte groeit ook de omvang van de projecten. Zo worden winkelcentra, hoogbouwprojecten en bioscopen gerealiseerd.

Na het overlijden van de heer Bos blijft Schutte binnen de ASVB. We blijven de innovatieve bouwer die Hessel Schutte al was vanaf 1924.

2010 tot nu

Vanaf 2010 bestaat de kracht van Schutte uit projecten binnen het domein “woningbouw” in de breedste zin van het woord. Conceptuele woningbouw, maatwerk projecten zoals appartementen met commercie en parkeren én verduurzamen van bestaande woningen worden uitgevoerd. Ook worden transformaties van kantoren naar appartementen gerealiseerd.

Het succesvolle woningconcept Woon4D 1.0 wordt doorontwikkeld en krijgt een variant speciaal voor de huurmarkt: het Woon4D 2.0 concept.

In ons huidige kantoor én op onze bouwplaatsen staan ruim 50 “Schuttenaren” elke dag klaar voor onze klanten en opdrachtgevers. Door het vertrouwen dat zij ons geven, werken we met veel plezier aan diverse mooie projecten.

Ons kantoor

In 2018 is het kantoor aan de Grote Voort geheel vernieuwd. Ons innovatieve en duurzame karakter hebben we vertaald naar de inrichting met circulaire meubelen, gemaakt uit 3D prints van oude CD’s en DVD’s. Hiermee worden afvalstromen verwerkt tot spraakmakende circulaire inrichtingen.

Werken bij Schutte?
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2