FEESTELIJKE START BOUW 39 WONINGEN ‘BESTERBUREN’ IN ZWOLLE

Donderdagmiddag heeft wethouder Monique Schuttenbeld het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van 39 woningen in het project Besterburen in Zwolle. Dit project van gebiedsontwikkelaar VanWonen is ontworpen door De Bruin Architecten en wordt gerealiseerd door Schutte bouw & ontwikkeling. Alle woningen zijn energieneutraal en liggen in een groene en gezonde leefomgeving.

Onder luid tromgeroffel gaf de wethouder het officiële startsein van de bouw, bijgestaan door Miranda Venekamp-Brandt (VanWonen) en Paul Dijkman (Schutte bouw & ontwikkeling). Na deze feestelijke start van de bouw was er gelegenheid voor de toekomstige bewoners om met elkaar kennis te maken en de eerste ervaringen te delen. De wethouder feliciteerde de bewoners met hun nieuwbouwwoning: “Als gemeente Zwolle zijn we blij dat opnieuw een groep bewoners in De Tippe een mooie en duurzame woning heeft gevonden, in een groene en goed bereikbare omgeving. Fijn om te zien hoe De Tippe inmiddels vorm krijgt. Ik wens alle bewoners alvast heel veel woongeluk toe.”

Besterburen

Het project Besterburen biedt voor ieder wat wils. Er zijn verschillen in de grootte en in het type woningen, maar al deze woningen zijn licht, duurzaam en gelegen in een groene leefomgeving. In totaal worden er in Besterburen 49 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Vandaag is de bouw van 39 rijwoningen gestart.
Miranda Venekamp-Brandt, Directeur Marketing, Verkoop & Verhuur bij VanWonen: “De woningen van Besterburen zijn gegroepeerd rondom gezamenlijke binnenterreinen. Bewoners kunnen binnenkort actief meedenken over de inrichting hiervan. Zo creëren we samen een gezonde woon- en leefomgeving.”

Schutte bouw & ontwikkeling is trots om bij de mogen dragen aan deze mooie nieuwe buurt in Stadshagen. Paul Dijkman, directeur, vertelt dat hij zelf als starter met jonge kinderen aan een binnenterrein heeft gewoond. “Door het gezamenlijke binnenterrein komt contact met de buren gemakkelijk tot stand. Kinderen spelen buiten en ontmoeten elkaar. Een verademing dat ze even van de telefoon of tablet zijn en gezellig buiten spelen. Als jonge ouders vonden we het heel gezellig dat er vaak spontane borrels of barbecues ontstaan met de buren. Ik wens alle bewoners van Besterburen heel veel woonplezier en spontane gezelligheid toe!”

De Tippe

Het project Besterburen ligt in de wijk De Tippe, aan de westzijde van Stadshagen, direct naast de wijk Westenholte. Het treinstation ligt in deze wijk, maar ook de uitvalswegen zijn vanuit De Tippe goed te bereiken. Aan de noordzijde bevindt zich de Mastenbroekenpolder waar het heerlijk wandelen of fietsen is. Aan de westzijde liggen de groene uiterwaarden van de IJssel.

Inschrijven voor Besterburen

Er zijn nog enkele woningen in Besterburen beschikbaar. Het gaat om twee-onder-een-kapwoningen en hoekwoningen. Het actuele aanbod is te zien op de website: www.besterburen.nl.

Over Schutte bouw & ontwikkeling

Al bijna 100 jaar zijn wij een Zwols bouwbedrijf waarbij wij met klantgerichtheid en innovatie- en ondernemerskracht mooie projecten realiseren met een blije klant en eindgebruiker als eindresultaat. Een omgeving creëren waar de eindgebruiker gezond en duurzaam kan verblijven en/of zijn of haar werk kan doen. Voor ons is de basis een gelukkige werk- en woonomgeving.

Over VanWonen

Woningen en leefomgevingen creëren voor de gezondste generaties. Dat is de VanWonen-missie als gebieds- en vastgoedontwikkelaar. Gebieden die goed zijn voor mens en aarde en waarin gemeenten en partners hun ambities op een duurzame manier vertaald zien. En waarin klanten zich welkom voelen, positief worden verrast en hun klantreis beoordelen met een 9+. Werkend vanuit Zwolle, Utrecht, Groningen en Nijmegen, gestoeld op persoonlijke relaties en een krachtig netwerk, staat VanWonen voor een nieuwe stijl van ontwikkelen. Ontdek meer op www.vanwonen.com.

 

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2