Schuttenaar
aan het
woord

Schuttenaar
aan het
woord

Dat studeren en werkervaring opdoen prima samen kan gaan, weet Marit van de Beek als geen ander. Ze combineert al bijna een jaar lang haar deeltijd opleiding HBO Bouwkunde met het werken bij Schutte. Iets dat haar uitstekend bevalt. Ze vertelt:

“Het begon eigenlijk door de samenwoon-plannen met mijn vriend. Ik had mijn MBO opleiding Bouwkunde afgerond en wilde eigenlijk verder studeren. Maar ik had ook een inkomen nodig; dus ik besloot te kijken waar ik beide kon combineren. Toevallig had Schutte een project bij mijn ouders in de buurt; daar zag ik ze al en werd mijn interesse gewekt. Vervolgens kwam ook het detacheringsbureau met de naam Schutte en zodoende kwam alles samen.”

Fijne werkplek
Marit startte vorig jaar mei met haar allereerste ‘echte’ baan bij Schutte; als werkvoorbereider. Hoe kijkt ze terug op de afgelopen maanden? “Het gaat goed. Samen met een collega loop ik vooral mee en doen we het echt samen. Er is een hele open en transparante cultuur; je kunt alles vragen en je mag met iedereen meekijken. Dat is fijn. Maar je krijgt ook zeker kansen en je mag ook ‘zelfstandig’ aan de slag. Zo heb ik nu mijn eigen project; een wat kleiner project, maar een mooie gelegenheid om het vak te leren.”

Vrouw in de bouw
Voor Marit is de bouwsector geen verrassende keuze. “Mijn vader, oom en opa werken allemaal in de bouw. Verder ben ik ook technisch onderlegd; mijn interesse gaat ook echt naar de techniek uit. Dat is altijd al zo geweest. Het zou leuk zijn als er meer ‘vrouwen’ in de bouw komen. Hier op kantoor bij Schutte hebben we er zeker wel een aantal; maar echt in de technische functies kom je dat toch minder tegen.”

Ook voor Marit hebben we een aantal keuzevragen in petto. Want waar gaat de voorkeur van deze stoere dame uit?

Barbecueën of gourmetten? Barbecueën; dat kun je lekker buiten doen, in het zonnetje. Een lekker drankje erbij. Gourmetten met kerst is ook altijd leuk en gezellig. Maar…de zon maakt het dan toch dat ik voor barbecueën ga.

Sneeuw of zon? “Zonder twijfel: de zon. Heerlijk die warmte. Ik heb het snel koud. Vraag de jongens op kantoor maar,” lacht Marit.

Fiets of met de auto? Fiets, ik ben met 10 minuten fietsen op kantoor. En verder pak ik eigenlijk altijd de fiets.

Toekomst
“Ik zie wel een toekomst binnen Schutte; die mogelijkheden zijn er wel. Het bevalt me. We werken met een leuk team. Er worden door de personeelsvereniging ook leuke dingen buiten werktijd georganiseerd. Maar…als het moet…dan gaan de schouders er onder. Dan wordt er ook gewoon hard gewerkt.”

 

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2