Bouwen
vanuit
vertrouwen

Bouwen
vanuit
vertrouwen

Al bijna twee jaar is Roelof Jan Ringeling werkzaam bij Schutte. Begonnen als werkvoorbereider in het Maatwerkteam, maar al snel is hij aan de slag gegaan in het Woon4D-team. “Toen ik hier begon, nam een ervaren werkvoorbereider mij onder zijn hoede en leerde mij alle kneepjes van het vak”, vertelt Roelof Jan.

Als werkvoorbereider zorgt Roelof Jan voor het ondersteunen en voorbereiden van alle werkzaamheden rondom een project. “Ik ben verantwoordelijk voor de planningen, inkoop en de werktekeningen van alle materialen en leveranciers. Voordat we met een project kunnen beginnen, zorg ik dat we aan alle voorwaarden voldoen en we goed voorbereid zijn.”

Starter in de crisistijd
Roelof Jan studeerde in de crisistijd af voor HBO Bouwkunde op Windesheim Zwolle. Een lastige tijd om als starter aan een baan te komen. “Op dat moment heb ik van alles gedaan: aan de lopende band gewerkt, bij een klussenbedrijf gewerkt; noem maar op. Na een tijdje kreeg ik een aanbod van een bedrijf dat werkt met kalkzandsteen. Daar ben ik aan de slag gegaan op de tekenkamer en heb ik projectvoorbereiding gedaan.”
Omdat er bij dit bedrijf maar met één product gewerkt werd, miste hij na een tijdje de diepgang in de bouw. Hij stond open voor een nieuwe uitdaging. “Op een gegeven moment werd ik door een detacheerder benaderd. Met die persoon had ik een goede klik, waardoor ik besloot met het bedrijf in zee te gaan. Vervolgens kwam ik via hen terecht bij Schutte.”

Diversiteit in het werk
Roelof Jan heeft het bij Schutte erg naar zijn zin. “De diversiteit als werkvoorbereider spreekt mij het meeste aan. Van vloerplaten tot daken, en de deurbel aan toe; ik kom alles tegen. Ik controleer of de producten aanwezig zijn en of het de goede types zijn. En natuurlijk of de onderaannemers zich ook houden aan de afspraken.”

Uitdagingen
Voor Roelof Jan zijn er voldoende uitdagingen. “Bijvoorbeeld bij een krappe planning of wanneer er iets gebeurd is op de bouw. Dan moet er snel geschakeld worden en zorgen dat ook de onderaannemer meewerkt. Daarnaast vind ik het inkopen ook altijd een uitdaging. Door goed onderzoek te doen en te onderhandelen met de leverancier probeer ik altijd onder aan de streep een positief getal te krijgen.”

Gezelligheid op de werkvloer
Ten slotte vindt Roelof Jan het team waarmee hij samenwerkt erg gezellig. “Tijdens de skireis dit voorjaar heb ik ook kennis kunnen maken met mensen die ik weinig zie, zoals de mensen die op de bouw werken. Het was een erg leuke en gezellige reis met elkaar.
De sfeer en gezelligheid bij Schutte maakt ook dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga.”

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2