Schuttenaar
aan het
woord

Schuttenaar
aan het
woord

Altijd de bouw kwalitatief blijven verbeteren met behulp van BIM
Doen wat bij je past, waar je goed in bent, waar je energie van krijgt; dat maakt werken écht waardevol. Bij Schutte bouw & ontwikkeling zetten we dan ook graag in op de talenten en interesses van onze mensen. In de serie ‘Schuttenaar aan het woord’ vertellen onze medewerkers hoe zij dit doen. Karlos Huls, BIM Regisseur bij Schutte, deelt met ons waarom hij koos voor Schutte, waarom BIM zo interessant is en hoe hij zijn talenten inzet.

“De kansen die ik krijg om grotere stappen te zetten in BIM; dát maakt werken bij Schutte zo leuk.”

Meer beslagen ten ijs
Karlos werkt alweer ruim drie jaar bij Schutte. Begonnen als modelleur en later aan de slag gegaan als werkvoorbereider. “Tijdens mijn studie Bouwkunde kwam ik voor het eerst in aanraking met BIM. Hier zag ik veel toegevoegde waarde in. Inmiddels houd ik me er al jaren mee bezig. Toen ik aan de slag ging als werkvoorbereider bij Schutte, werd ik dus al snel een van de kartrekkers op het gebied van BIM. Om hierin bij Schutte grotere stappen te kunnen gaan zetten, kreeg ik de kans om een verdiepende cursus tot BIM-coördinator te volgen. Wat ik natuurlijk met beide handen heb aangegrepen. Tijdens de cursus heb ik veel geleerd over software en het nemen van regie, maar ook over communicatie en protocollen. Met de handvaten die ik geleerd heb, kan ik nu echt beslagen ten ijs komen.”

Beter en sneller engineeren
“Als werkvoorbereider zit je vaak te laat in het traject om echt invloed te hebben. Het mooie aan BIM vind ik dus dat je in een heel vroeg stadium al aan het engineeren en uitwerken bent en nadenkt over hoe het gebouw gebouwd moet worden en op welke manier. Dat doen we digitaal, met behulp van 3D-modellen. Hierdoor is de invloed van een wijziging of een verbetering in het ontwerp beter af te stemmen op de overige onderdelen van het gebouw. Ook krijg je sneller inzicht in de knelpunten. Op deze manier kom je voor minder verrassingen te staan. In het traditionele proces zonder 3D modellen leg je tekeningen over elkaar, wat veel tijd kost om te controleren en wordt het gebouw dus op de bouw zelf pas voor het eerst echt gemaakt. Door BIM kunnen we beter en sneller engineeren en wordt de bouw uiteindelijk kwalitatief beter. Dat is wat BIM zo leuk maakt voor mij.”

Bij iedereen binnenlopen
“Bij Schutte word je echt aangespoord om te doen waar je energie van krijgt en je talenten in te zetten. Lijkt je iets leuk om te doen? Pak het dan vooral met beide handen aan. Zo krijg ik echt de kans om met BIM stappen te zetten, maar heb ik bijvoorbeeld ook onze projecten gefilmd met de drone van Schutte en heb ik onze interne mappenstructuur opnieuw ingericht. Even heel wat anders! Het past ook goed bij de laagdrempelige sfeer binnen Schutte, want je kunt bij iedereen binnenlopen; van de directeur tot mijn collega-werkvoorbereiders. Je interesse en inzet worden door iedereen gewaardeerd.”

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2