Feestelijke
start bouw
Steenwijk

Feestelijke
start bouw
Steenwijk

Op maandag 14 maart starten wij in opdracht van woningcorporatie Wetland Wonen met de bouw van 24 energiezuinige sociale huurappartementen in de wijk Woldmeente in Steenwijk. Er wordt een appartementencomplex van 3 bouwlagen met 12 appartementen gebouwd aan de Sluisweg  (tegenover Isala Diaconessenhuis) en eenzelfde complex aan De Vesting  (tegenover ‘t Ravelijn). Naar verwachting worden de woningen aan het eind van 2022 opgeleverd.

De start van de bouw werd op donderdag 3 maart gevierd met een feestelijk samenzijn op het bouwterrein aan de Sluisweg. Wethouder Marcel Scheringa van gemeente Steenwijkerland heeft samen met de directeur-bestuurder van Wetland Wonen, Marcel Timmerman, Harold Grobben van Schutte bouw & ontwikkeling en twee enthousiaste aanwezigen een symbolische eerste paal in de grond geslagen met behulp van een nostalgische heistelling. Ook hebben zij het bouwbord onthuld en is de grondovereenkomst ondertekend.

Wethouder Marcel Scheringa is blij met de toevoeging van 24 sociale huurwoningen in Steenwijk, omdat de vraag naar woningen groot is. “We hebben met de woningbouwcorporaties afgesproken dat er meer dan honderd extra sociale huurwoningen in Steenwijk worden gebouwd de komende jaren”, aldus Marcel Scheringa. “We kennen Wetland Wonen al omdat ze woningen hebben in verschillende kernen van Steenwijkerland. En we zijn blij dat Wetland Wonen nu ook in de stad Steenwijk zelf gaat bouwen. Dat is een mooie ontwikkeling.”

Het ontwerp en de bouw
Het ontwerp van de beide appartementencomplexen is gemaakt door architectenbureau B+O uit Meppel. De gebouwen lijken op elkaar, maar krijgen iedere een eigen kleur. Schutte bouw & ontwikkeling uit Zwolle gaat de appartementen in opdracht van Wetland Wonen bouwen.

Contact met de buurt ter voorbereiding op de bestemmingsplanwijziging
De bouwgrond was aanvankelijk bestemd voor de bouw van kantoren, zakelijke dienstverlening en maatschappelijke voorzieningen. De gemeente en woningcorporatie hebben de buurt betrokken in de uitgebreide procedure om de bouw van woningen op deze locatie mogelijk te maken.
In de voorbereiding op de bestemmingsplanwijziging en vergunningsaanvraag heeft Wetland Wonen, samen met de gemeente, op 6 februari 2020 een informatieavond gehouden voor naastgelegen bedrijven en buurtbewoners. De betrokkenheid van de buurt heeft ertoe geleid dat het nieuwbouwplan is aangepast. Op 21 april 2021 is het aangepaste plan gepresenteerd aan en positief ontvangen door de buurt. In juni 2021 is het nieuwbouwplan goedgekeurd door de gemeenteraad, waarna Wetland Wonen de bouw kon voorbereiden.

Ook tijdens de bouw van de appartementen worden de omliggende bedrijven en buurtbewoners op de hoogte gehouden van de actuele werkzaamheden.

Foto: Wethouder Marcel Scheringa van gemeente Steenwijkerland (midden) heeft samen met de directeur-bestuurder van Wetland Wonen, Marcel Timmerman (tweede van links), directeur Schutte bouw & ontwikkeling, Harold Grobben (rechts) en twee enthousiaste aanwezigen een symbolische eerste paal in de grond geslagen met behulp van een nostalgische heistelling. ©Fotograaf Wilbert Bijzitter. ©Wilbert Bijzitter

Foto: Onthulling van het bouwbord aan de Sluisweg door wethouder Marcel Scheringa (links) en Marcel Timmerman, directeur-bestuurder van Wetland Wonen (midden) onder toeziend oog van Harold Grobben, directeur Schutte bouw & ontwikkeling (rechts). ©Fotograaf Wilbert Bijzitter.

Bekijk dit project

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2