Swen in de leer
bij zijn opa
Gerrit van Diepen

Swen in de leer
bij zijn opa
Gerrit van Diepen

Jonge talenten die kennis willen maken met het vak van timmerman en bij ons willen leren; daar worden we enthousiast van. Deze week loopt Swen (14 jaar) zijn snuffelstage bij ons op de bouwplaats. Extra bijzonder, want hij doet dit onder toeziend oog van zijn opa Gerrit van Diepen.

Gerrit vertelt trots over deze bijzondere familieaangelegenheid. “Al 30 jaar ben ik werkzaam bij Schutte, waarvan ook al bijna 20 jaar leermeester. Ik geniet nog elke dag van het samenwerken aan onze mooie bouwwerken met andere partijen, waaronder metselaars, elektriciens, dakdekkers. Dat enthousiasme en mijn ervaringen breng ik graag over aan jongeren. Dus toen Swen de opdracht van zijn middelbare school kreeg om een snuffelstage te lopen, kwamen we al snel bij Schutte uit. We staan hier open voor jonge talenten en zo was een stageplek snel geregeld.

Kennismaken met de bouw

Geen dag op de bouw is hetzelfde en dat laten we Swen graag zien. Hij loopt dan ook ‘gewoon’ mee in één van de ploegen. We laten hem zien dat bouwen een ‘spelletje’ is dat je samen speelt. Van directeur tot werkvoorbereider en van calculator tot timmerman. Om dat ook aan andere studenten te laten zien, werken er hier meerdere erkende leermeesters. Collega’s die vol enthousiasme laten zien wat ons vak inhoudt en daar ook de opleiding voor hebben. Het heeft geleid tot interessante stages waarna meerdere studenten hier hun plek hebben gevonden en zich binnen ons bedrijf goed hebben ontwikkeld. Die mogelijkheden voor ontwikkeling bieden we andere studenten ook.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2