Verbouwing woningen naar nul-op-de-meter in Nijverdal

Schutte bouw & ontwikkeling start 19 september 2016 met de verbouwing van drie woningen naar nul-op-de-meter (NOM) in de wijk de Brake in Nijverdal. Een NOM-woning is een zeer energiezuinige woning.

Donderdag 1 september 2016 heeft Peter Winterman (directeur Woningstichting Hellendoorn) samen met Arjan van ’t Hul (Ter Steege Bouw Vastgoed in Rijssen) en Tjeerd de Boer (Schutte bouw & ontwikkeling) daarvoor een afnameovereenkomst ondertekend.

Werkzaamheden

De daken, gevels, vloeren en kozijnen van de woningen krijgen een optimale isolatie. Daarnaast worden de ‘verouderde’ woningen voorzien van een ‘slimme’ installatie die uitermate zuinig omgaat met energie. Op de daken van de woningen komen zonnepanelen. Ze wekken bij een normaal leefpatroon op jaarbasis evenveel of zelfs meer energie op als de gebruiker nodig heeft. Om de energieprestaties te garanderen, leggen de partijen in de afnameovereenkomst het beheer en onderhoud van deze woningen vast.

Snel klaar voor de toekomst

Door te werken met kant-en-klare elementen kunnen we de woningen in een tijdsbestek van drie weken energiezuinig maken. De overlast voor de huurder is hierdoor minimaal. Na oplevering zijn de drie woningen, zowel binnen als buiten verduurzaamd en klaar voor de toekomst.

Lees meer over nul-op-de-meter