Het is 1924 en Hessel J. Schutte neemt het besluit zelf een aannemersbedrijf te beginnen. Hij ziet kans om er binnen enkele jaren een renderend bouwbedrijf van te maken: Bouwbedrijf Schutte, gevestigd aan het Klein Grachtje te Zwolle.

1924

De eerste palen

De stad Zwolle kende ook toen al een grote expansiedrift. Samen met enkele vrienden richt Hessel Bouwmaatschappij Assendorp op om gronden te verwerven voor de woningbouw. Veel woningen in de wijken Assendorp, Pierik en de Veerallee zijn door hen gebouwd.
1960

Bouwbedrijf de Wed H.J. Schutte

Betrekkelijk kort na de Tweede Wereld Oorlog overlijdt Hessel. Drie van zijn zonen zetten het bedrijf voort onder de naam Bouwbedrijf de Wed H.J. Schutte. In 1960 start men - naast het bouwen - met de ontwikkeling van een bouwsysteem; semi-permanente bouw had toekomst.
De fabricage van de elementen betekende al snel ruimtegebrek op de plaats waar het bedrijf vanaf de oprichting was gehuisvest en zo verhuisde Schutte naar industrieterrein Voorst aan de Grote Voort te Zwolle. Dit bracht wel een naamswijziging met zich mee, omdat vestiging van bedrijven daar alleen kon voor bedrijven met een industriële doelstelling.
1967

Bouwindustrie Schutte

De nieuwe naam werd vanaf 1967 Bouwindustrie Schutte. Er breekt een periode aan waarin bijna alleen gebouwd wordt in het zelfontwikkelde bouwsysteem. Met name scholen en verpleegpaviljoens, maar ook sporthallen en zwembaden worden in het systeem gerealiseerd. De afdeling Burgerbouw hield zich bezig met de traditionele bouw in al zijn facetten.
1975

Verkoop bedrijf

Midden jaren zeventig moeten twee van de drie broers vanwege gezondheidsredenen hun directiefunctie neerleggen en wordt er besloten het bedrijf te verkopen aan de Kâts-groep uit Leeuwarden.
1983

Naamsverandering

De naam wordt in 1983 weer Bouwbedrijf Schutte en het bedrijf gaat zich weer bezighouden met het bouwen van woningen. Naast de woningbouw probeert het bedrijf een naam op te bouwen in de utiliteitssector. De afdeling Burgerbouw krijgt naast de traditionele bouw de taak het garantiewerk te behartigen. Mede hierdoor gaat de afdeling zich ook specialiseren in onderhoudswerkzaamheden. Hoewel Bouwbedrijf Schutte op zich goed rendeerde, gaat het midden jaren tachtig mis met de Kâts-groep.
1987

Groei

Aan de Stegge Verenigde Bedrijven stelt het voortbestaan van Schutte veilig en onder de naam Schutte Bouwbedrijf is er in 1987 een nieuwe start. Het 'dakje' boven de c in het logo van Schutte Bouwbedrijf, dat kenmerkend was van de Kâts-groep, hebben we daar nog steeds aan overgehouden. In december 1987 wordt de heer G.R. Bos mede-eigenaar en directeur van Schutte Bouwbedrijf. Het bedrijf is actief in alle sectoren van de droogbouw en kent een behoorlijke groei. De voornoemde afdeling Burgerbouw gaat Klantenwerk heten en houdt zich bezig met kleine, vaak unieke projecten, verbouwingen en onderhoudswerk.