Bergkwartier aan het Water - 22 huurwoningen - Zeewolde

In de wijk Bergkwartier aan het Water in Zeewolde realiseert Schutte bouw & ontwikkeling 22 royale eengezins huurwoningen. Opdrachtgever is Sustay | verantwoord wonen, ontwikkelaar van betaalbare en duurzame huurwoningen.

ASR Dutch Core Residential Fund heeft de woningen van Sustay afgenomen. De bouw van deze woningen draagt bij aan de vraag naar kwalitatief hoogwaardige vrije sector huurwoningen in Zeewolde. De woningen zijn verdeeld over vijf blokken in een ruim opgezet plan met grote kavels, gelegen tegen de dijk van het Wolderwijd.

All-electric woningen

Drie woningen van dit project worden all-electric opgeleverd, zonder gasaansluiting. Op de daken komen PV-panelen (zonnepanelen) die voor een groot deel van de energiebehoefte van de woning zorgen. De woningen krijgen verder een WTW-unit (warmteterugwinning). Dit is een mechanisch ventilatiesysteem die zowel de luchttoevoer als -afvoer in de woning verzorgd. Verwarming van de woning vindt plaats door middel van elektrische radiatoren. Het koken is uiteraard ook elektrisch. Verder worden de woningen qua isolatiewaarde opgewaardeerd, zodat we voldoen aan de eisen van het bouwbesluit met betrekking tot de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). Dat houdt in dat de beganegrondvloeren, gevelkozijnen, daken en de gevel een betere isolatiewaarde krijgen. De gevelkozijnen krijgen bovendien triple beglazing.

Technische specificaties

De uitgangpunten die Schutte bouw & ontwikkeling bij dit project hanteert zijn:

  • EPC kleiner of gelijk aan 0,4
  • Ontwikkeld op basis van BENG-eisen 2020
  • Gevel (dichte delen): Rc-waarde = 6,8
  • Beganegrondvloer: Rc-waarde = 6,0
  • Dak: Rc-waarde = 8,0
  • Glas: U-waarde = 0,7 W/m² K (tripple beglazing)
  • Luchtdoorlatendheid: Qv10 = 0,25
  • PV-panelen per woning: vanaf 4 stuks, afhankelijk van duurzaamheidsambitie

Uitleg afkortingen
EPC: Energie Prestatie Coëfficiënt, vanaf 1 januari 2015 = 0,4
BENG: Bijna Energie Neutrale Gebouwen
Rc-waarde: isolatiewaarde van vloeren, wanden en daken
U-waarde: isolatiewaarde van het glas
PV-panelen: zonnepanelen

Architectuur

I_KB architecten uit Lochem heeft de woningen zijn ontworpen. Twee verschillende steensoorten worden toegepast en onderhoudsarme materialen gecombineerd met een hoogwaardige afwerking. De woningen krijgen hierdoor een strakke en moderne, maar toch natuurlijke uitstraling. Het afwerkingsniveau is hoog, onder andere door een luxe badkamer en keuken met alle voorzieningen.

Bouw Informatie Model (BIM)

Dit project is in BIM uitgewerkt. Met behulp van ons BIM werken we een project vanaf voorlopig of definitief ontwerp uit naar een omgevingsvergunning en werktekeningen. Dit in één keer slim en goed, zodat de vele traditionele stappen in tekenwerk niet nodig zijn. Schutte beheerst de BIM-techniek als geen ander. Al jaren zijn wij bekend met het opzetten van een goede BIM-structuur. We hebben een eigen team van BIM-specialisten in huis.

Lees meer over ons BIM

Opdrachtgever
Sustay | verantwoord wonen, Utrecht
Architect
I_KB architecten, Lochem
Start bouw
Oktober 2017
Oplevering
April 2018
BIM
Project