Breecamp Noord - 40 huurwoningen - Zwolle

Schutte bouw & ontwikkeling bouwt 40 huurwoningen in Breecamp Noord, Stadshagen.

In opdracht van woningstichting Openbaar Belang Zwolle bouwen wij 40 sociale huurwoningen. De woningen zijn ontworpen door I_KB architecten in Lochem.

Uitbreidingsgebied Stadshagen

Medio 2016 hebben wij Breecamp ook uitgebreid met 18 koopwoningen. Dit was in opdracht van Sustay. Momenteel heeft Gemeente Zwolle de lat per jaar gelegd op 300 nieuwe woningen in Stadshagen. Dit om aan de forse woningvraag in Zwolle te kunnen voldoen. Openbaar Belang en Schutte bouw & ontwikkeling dragen hier graag op een duurzame manier aan bij door NOM-woningen te leveren.

NOM-woning

Een NOM-woning is een zeer energiezuinig huis. Dit bereiken we door optimale isolatie van de daken, muren, vloeren en ramen. Daarnaast komt er in de woning een elektrische verwarming, een efficiënte warmtapwateroplossing, een warmteterugwinning ventilatie (WTW) en zonnepanelen. De opgewekte energie door middel van zonnepanelen is zodanig hoog dat de gebouw gebonden energievraag en de bewoners energievraag in zijn geheel wordt terugverdiend.

Woon4D 2.0

De woningen van dit project zijn volledig conform ons Woon4D 2.0 concept uitgewerkt. Hierdoor zijn wij in staat om volledig ketengeïntegreerd te werken, onze kennis optimaal te delen, faalkosten te verlagen en sneller en kwalitatief hoogstaand en voordeliger te bouwen.

Lees meer over Woon4D 2.0 concept

Bouw Informatie Model (BIM)

Dit project is in BIM uitgewerkt. Met behulp van ons BIM werken we een project vanaf voorlopig of definitief ontwerp uit naar een omgevingsvergunning en werktekeningen. Dit in één keer slim en goed, zodat de vele traditionele stappen in tekenwerk niet nodig zijn. Schutte beheerst de BIM-techniek als geen ander. Al jaren zijn wij bekend met het opzetten van een goede BIM-structuur. We hebben een eigen team van BIM-specialisten in huis.

Lees meer over BIM

Opdrachtgever
Woningstichting Openbaar Belang Zwolle
Architect
I_KB architecten, Lochem
Start bouw
Week 41 2018
Oplevering
Eind januari 2019
BIM
Project
Woon4D (2.0)
Project