De Klomphof - 47 appartementen - Wierden

In Wierden heeft Schutte bouw & ontwikkeling, in opdracht van Stichting Wonen Wierden Enter (SWWE), het project De Klomphof gerealiseerd.

De Klomphof is een appartementencomplex dat bestaat uit vier bouwlagen met 47 appartementen en een lift. De appartementen zijn all-electric uitgevoerd, beschikken over energielabel A en elk appartement heeft zijn eigen zonnepanelen.

Duurzaam en gericht op de toekomst

De architect Beltman Architecten in Enschede heeft een gebouw ontworpen dat in grootte en indeling aan te passen zijn is. Op deze manier kan de corporatie inspelen op toekomstige wensen van huurders. Ze hebben dit onder andere bereikt door de balkons demonteerbaar te maken en de woningscheidende wanden zijn op elk willekeurig punt te plaatsen. Dit sluit aan op hun visie op duurzaamheid waarin de speerpunten Vitaal, Flexibel, Esthetisch en Spaarzaam centraal staan.

In het project zijn woningscheidende appartementenvloeren van VBI toegepast. Dit zijn grote overspanningen van gevel naar gevel die veel ontwerpvrijheid geven. Daarnaast hebben ze de balkons positievrij kunnen maken door een randbalk aan te brengen.

Lees meer over het ontwerp op de website van de architect

Indeling appartementen

Alle appartementen hebben een bruto vloeroppervlakte van circa 90 m2. De indeling van de appartementen is gelijk, bestaande uit een keuken, woonkamer, twee slaapkamers, badkamer, apart toilet, berging en terras of balkon. De keukeninrichting en de badkamertegels konden de bewoners zelf uitzoeken en samenstellen. Elk appartement heeft een eigen berging om een scootmobiel te parkeren en op te laden. Daarnaast hebben de bewoners de beschikking over een gemeenschappelijke berging voor (elektrische) fietsen die voorzien is van oplaadpunten.

Markant gebouw

Sinds 12 januari 2017 is de naam van het appartementencomplex veranderd in Markant. SWWE zette een prijsvraag uit onder de bewoners en omwonenden voor het bedenken van een nieuwe naam. De winnaar kwam op de nieuwe naam, doordat hij het pand markant vond en het is het eerste gebouw in Wierden zonder gasaansluiting. Dat vond hij ook markant.

Bouw Informatie Model (BIM)

Dit project is in BIM uitgewerkt. Met behulp van ons BIM werken we een project vanaf voorlopig of definitief ontwerp uit naar een omgevingsvergunning en werktekeningen. Dit in één keer slim en goed, zodat de vele traditionele stappen in tekenwerk niet nodig zijn. Schutte beheerst de BIM-techniek als geen ander. Al jaren zijn wij bekend met het opzetten van een goede BIM-structuur. We hebben een eigen team van BIM-specialisten in huis.

Lees meer over ons BIM

 

 

 

 

Opdrachtgever
Reggewoon (voorheen Stichting Wonen Wierden Enter)
Architect
Beltman Architecten, Enschede
Start bouw
Oktober 2015
Oplevering
November 2016
BIM
Project