De Voor - 18 woningen - Biddinghuizen

Schutte bouw & ontwikkeling bouwt 18 woningen in Biddinghuizen voor Sustay Verantwoord Wonen. Het zijn 18 eengezinswoningen verdeeld in 2 blokken. 

De woningen worden gebouwd op een bouwterrein die al geruime tijd als bouwrijpe grond beschikbaar is. Opnieuw een mooi project wat de goede samenwerking tussen Sustay Verantwoord Wonen en Schutte bekrachtigt.

Architectuur

De woningen zijn ontworpen door Korfker Architecten in Emmeloord.

Duurzame woningen

De 18 duurzame eengezinswoningen realiseren we in de vrije sector markt. De woningen zijn allemaal all-electric. Een all-electric woning is een woning die volledig op elektriciteit draait. De elektriciteit kan via het net komen, maar ook door middel van eigen opwekking, zoals zonnepanelen. Dit duurzame woonconcept past Schutte bouw & ontwikkeling op eigen wijze in een aantal projecten toe, zodat het gebruiksvriendelijk en voordelig is voor de eindgebruiker: de huurder. Duurzame energie is beter is voor het klimaat en de samenleving.

Woon4D 2.0 concept

De woningen van dit project zijn volledig conform ons Woon4D 2.0 concept uitgewerkt. Hierdoor zijn wij in staat om volledig keten geïntegreerd te werken, onze kennis optimaal te delen, faalkosten te verlagen en sneller en kwalitatief hoogstaand en voordeliger te bouwen.

Ons innovatieve concept, WOON4D 2.0, is ons antwoord voor de vraag naar een kwalitatief hoogwaardige en uiterst duurzame huurwoning (BENG, NOM-'ready'). Een woning die niet duurder, maar wel kwalitatief beter en duurzamer is dan traditionele bouw. We bieden daarbij tevens de mogelijkheid om gasloos te kunnen wonen. Bewezen technologieën komen samen in één nieuw concept waarbij de ideale plattegronden in samenwerking met meer dan 10 corporaties zijn vastgesteld. Onze nieuwe WOON4D 2.0 woning verkort daarnaast de doorlooptijd van de bouwactiviteiten enorm waardoor de bouwkosten en overlast worden beperkt.

Met deze nieuwe woning richten wij specifiek op beleggers en corporaties. De aanhoudende vraag naar betaalbare én duurzame woningen voor de huursector wordt nu via het WOON4D 2.0 concept makkelijk, snel en kostenefficiënt gerealiseerd. Daarnaast is de woning ook zeker geschikt voor kopers die op zoek zijn naar betaalbare, comfortabele en vooral duurzame huisvesting. WOON4D 2.0 is daarmee hét antwoord op de woonwensen van nu én in de toekomst.

Bouw Informatie Model (BIM)

Dit project is in BIM uitgewerkt. Met behulp van ons BIM werken we een project vanaf voorlopig of definitief ontwerp uit naar een omgevingsvergunning en werktekeningen. Dit in één keer slim en goed, zodat de vele traditionele stappen in tekenwerk niet nodig zijn. Schutte beheerst de BIM-techniek als geen ander. Al jaren zijn wij bekend met het opzetten van een goede BIM-structuur. We hebben een eigen team van BIM-specialisten in huis.

Lees meer over BIM

Opdrachtgever
Sustay Verantwoord Wonen, Utrecht
Architect
Korfker Architecten
Start bouw
Eind februari 2019
Oplevering
3e kwartaal 2019
BIM
Project