Renovatie met labelsprong - 372 woningen - Arnhem

In opdracht van Volkshuisvesting te Arnhem heeft Schutte bouw & ontwikkeling 372 woningen in Arnhem gerenoveerd naar energielabel A. De appartementen in de omgeving van de Gelderse Rooslaan in Arnhem zijn gebouwd in 1951 en zijn eind jaren ’90 voorzien van een buitengevelisolatie.

Het project was verdeeld over 16 portiekflats. De woningen zijn opgewaardeerd naar energielabel A. Hiermee is het comfort voor de huurder aanzienlijk verhoogd, zonder dat dit direct in een huurverhoging resulteerde. De doorlooptijd was maximaal vier dagen per woning (20 woningen per week).

Werkzaamheden

  • Alle woningen zijn uitgerust met centrale verwarming en mechanische ventilatie.
  • De kozijnen zijn vervangen en voorzien van HR++-glas.
  • De bergingen zijn voorzien van isolatie en led-verlichting.
  • Op het dak is dakisolatie aangebracht.
  • Er zijn zonnepanelen geïnstalleerd.

Comfortabel door energielabel A

Naast deze werkzaamheden zijn voor de huurders ook diverse keuzepakketten samengesteld om hun woning, tegen een huurverhoging, nog comfortabeler te maken. Hierbij valt te denken aan extra geluidsisolatie, het verlagen van plafonds of het verwijderen van kasten. Tegen een eenmalige bijdrage hadden de huurders ook keuze uit een nieuwe keuken, badkamer of toilet. Verder zijn de gevels gereinigd en overgeschilderd en hebben de trappenhuizen een facelift gekregen. De traptreden en bordessen zijn voorzien van een natuursteen afwerking en de wanden en plafonds zijn voorzien van geluidsisolatie en led-verlichting. Hiermee is de uitstraling van flats en sociale veiligheid verhoogd.

Alle woningen beschikken nu over het energielabel A en voldoen in zijn geheel weer aan alle wensen en eisen van deze tijd.

Opdrachtgever
Volkshuisvesting, Arnhem
Start bouw
Maart 2015 (gefaseerd)
Oplevering
Laatste kwartaal 2015 (gefaseerd)
Omvang
372 woningen