Le Maire - nieuwbouw kantoorpand - Arnhem

Schutte bouw & ontwikkeling heeft in opdracht van Eurocommerce in Deventer het nieuwe kantoorpand voor Cito gerealiseerd in Arnhem.

Cito is het instituut voor toetsontwikkeling met uitgebreide informatie over de activiteiten en toetsen voor verschillende types onderwijs.

Uniek karakter

Het nieuwe kantoorgebouw Le Maire met een bruto vloeroppervlak van 12.624 m² heeft een driehoekige vorm en is voorzien van een glazen kap. Onder deze glazen kap bevindt zich een atrium. De gevel is voorzien van glaselementen en steenstrips. Door toepassing van deze elementen heeft het gebouw een opvallend karakter gekregen in de omgeving.

Complexiteit binnenstedelijk

Door het binnenstedelijke karakter van Le Maire was er spraken van ´bouwen op een postzegel´. Het bouwterrein zat aan de ene zijde ingeklemd tussen een spoorlijn en aan de andere zijde zit de toegangsweg van en naar het centrum. Ook moesten we rekening houde met aanlengende historische panden.

Contractvorm: Engineer & Construct

De opdracht is op basis van een Engineer & Construct contract uitgevoerd. Schutte trad op als hoofdaannemer en was gedurende het traject verantwoordelijk voor de coördinatie van de E- en W-installateurs.

Opdrachtgever
Eurocommerce Holding B.V., Deventer
Architect
De Architecten Cie, Amsterdam
Start bouw
April 2009
Oplevering
December 2010