Renovatie woning nul-op-de-meter (NOM) - Arnhem

Voor Volkshuisvesting Arnhem heeft Schutte bouw & ontwikkeling een tussenwoning uit de jaren '80 gerenoveerd naar nul-op-de-meter (NOM).

NOM-woning

Een NOM-woning is een zeer energiezuinig huis. Dit bereiken we door optimale isolatie van de daken, muren, vloeren en ramen. Daarnaast komt er in de woning een lage temperatuurverwarming, een efficiënte warmtapwateroplossing, een warmteterugwinning ventilatie (WTW) en zonnepanelen. De opgewekte energie door middel van zonnepanelen is zodanig hoog dat de gebouw gebonden energievraag en de bewoners energievraag in zijn geheel wordt terugverdiend.

Lees meer over nul-op-de-meter

Energie Prestatie Vergoeding

Door deze renovatie is de woning geschikt om een Energie Prestatie Vergoeding (EPV) met de bewoners af te spreken. Dit is een regeling vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken voor energiezuinige huurwoningen. De EPV kan de verhuurder vragen aan de huurders, om een deel van de investering terug te verdienen.

Duurzame toepassingen met ActiveWarmth

In samenwerking met Feenstra en Saint-Gobain werkt Schutte aan een combinatie van deelproducten onder de naam ActiveWarmth. Hiermee worden woningen van binnenuit hoogwaardig gerenoveerd. De woning wordt verwarmd door een intelligente wandverwarming. Deze bestaat uit een ultradunne mat van polymeer die achter de gipsplaat is aangebracht. Bewoners kunnen een gat door de muur boren zonder dat er een defect ontstaat in het verwarmingssysteem.

Comfort, bedieningsgemak en energie besparen gaan hand in hand. Er is een zonering aangebracht tussen de boven- en benedenverdieping. Sensoren merken de aanwezigheid van bewoners op en sturen de verwarming aan. De ruimte waar de bewoner is wordt verwarmt. Met een zeer snelle responstijd zijn de wanden binnen een kwartier acht graden warmer.

Opdrachtgever
Volkshuisvesting, Arnhem
Start bouw
Januari 2017
Oplevering
Februari 2017