Renovatie woning nul-op-de-meter (NOM) - Arnhem

Voor Volkshuisvesting Arnhem heeft Schutte bouw & ontwikkeling een tussenwoning uit de jaren '80 gerenoveerd naar nul-op-de-meter (NOM).

Door deze renovatie is de woning geschikt om een Energie Prestatie Vergoeding (EPV) met de bewoners af te spreken. Dit is een regeling vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken voor energiezuinige huurwoningen. De EPV kan de verhuurder vragen aan de huurders, om een deel van de investering terug te verdienen.

Lees meer over nul-op-de-meter

Duurzame toepassingen met ActiveWarmth

In samenwerking met Feenstra en Saint-Gobain werkt Schutte aan een combinatie van deelproducten onder de naam ActiveWarmth. Hiermee worden woningen van binnenuit hoogwaardig gerenoveerd. De woning wordt verwarmd door een intelligente wandverwarming. Deze bestaat uit een ultradunne mat van polymeer die achter de gipsplaat is aangebracht. Bewoners kunnen een gat door de muur boren zonder dat er een defect ontstaat in het verwarmingssysteem.

Comfort, bedieningsgemak en energie besparen gaan hand in hand. Er is een zonering aangebracht tussen de boven- en benedenverdieping. Sensoren merken de aanwezigheid van bewoners op en sturen de verwarming aan. Met een zeer snelle responstijd zijn de wanden binnen een kwartier acht graden warmer. De verwarming verwarmt alleen daar waar de bewoner is.

Opdrachtgever
Volkshuisvesting, Arnhem
Start bouw
Januari 2017
Oplevering
Februari 2017