Renovatie nul-op-de-meter (NOM) - 4 woningen - Eerbeek

Ter ere van de 100-ste verjaardag van Veluwonen heeft Schutte bouw & ontwikkeling vier woningen gerenoveerd naar nul-op-de-meter (NOM).

NOM-woning

Deze woningen zijn van binnenuit hoogwaardig gerenoveerd, zodat de karakteristieke buitengevel intact bleef. Om energie op te wekken hebben we PV-panelen geplaatst op het dak van de berging achter in de tuin. We hebben in dit project tevens gebruik gemaakt van het innovatieve product ActiveWarmth.

Duurzame toepassingen met ActiveWarmth

In samenwerking met Feenstra en Saint-Gobain werken wij aan een combinatie van deelproducten onder de naam ActiveWarmth. Hierbij worden woningen verwarmd door een intelligente wandverwarming. Deze bestaat uit een ultradunne mat van polymeer die achter de gipsplaat is aangebracht. Bewoners kunnen een gat door de muur boren zonder dat er een defect ontstaat in het verwarmingssysteem.

Comfort, bedieningsgemak en energie besparen gaan hand in hand. Sensoren merken de aanwezigheid van bewoners op en sturen de verwarming aan. De ruimte waar de bewoner is wordt verwarmt. Met een zeer snelle responstijd zijn de wanden binnen een kwartier acht graden warmer.

Energie Prestatie Vergoeding voor NOM-woningen

Na renovatie zijn de woningen voor Veluwonen geschikt om een Energie Prestatie Vergoeding met de bewoners af te spreken. Dit is een regeling vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken voor energiezuinige huurwoningen. De EPV kan de verhuurder vragen aan de huurders, om een deel van de investering terug te verdienen.

Lees meer over nul-op-de-meter

Opdrachtgever
Veluwonen, Eerbeek
Architect
MTB Architecten, Apeldoorn
Start bouw
Maart 2017
Oplevering
Mei 2017