Residentie De Wielen - 16 appartementen met grand café - Langweer

Per december 2017 beginnen we met de bouw van Residentie De Wielen aan het water in Langweer in Friesland op de voormalige locatie van Hotel de Wielen.

Het project bestaat uit 11 ruime en luxe appartementen en vijf penthouses. De appartementen krijgen allemaal een eigen karakter, ze verschillen van grootte en van indeling. Op de begane grond komt een grand café.

We starten, zoals het er nu naar uitziet, met de sloop van het oude vervallen Hotel de Wielen in december 2017. Aansluitend beginnen we met de nieuwbouw.

Hoogwaardige en eigentijdse architectuur

De stedenbouwkundige uitgangspunten zijn door Sipma Architecten vertaald in een hoogwaardige en eigentijdse architectuur met mooie gevels, schuine kappen en hoogteverschillen. In het ontwerp is rekening gehouden met het landelijke en dorpse karakter van Langweer. Dat zie je terug in de traditionele bouwmaterialen die de sfeer bepalen, zoals baksteen, hout en dakpannen. Voor de watersporter zal het gebouw straks een herkenningspunt zijn.

Appartementen

De appartement variëren in grootte met een (netto woonoppervlak) van 72 tot 253 m2. Geen appartement is gelijk, ze zijn allemaal uniek en voorzien van luxe sanitair. Elk appartement heeft 1 of 2 royale balkons of een dakterras voor een prachtig uitzicht over de haven, het dorp en de weilanden. Op de begane grond komen rondom de binnentuin de garages en carports. Daarnaast zijn er voor de bewoners bij het complex aanlegplaatsen beschikbaar.

De verkoop van de appartementen ligt in handen van een makelaarskantoor uit Heerenveen: Veenstra Makelaars en Taxateurs NVM, 0513- 650 055, info@veenstramakelaardij.nl.

Lees meer over de verkoop van de appartementen

Grand café

Het grand café is straks een smaakvolle ontmoetingsplaats in het centrum van Langweer aan de oude haven. De entree van het grand café komt aan de voorzijde van het complex. Daardoor is deze entree gescheiden van de entrees van de appartementen.

Opdrachtgever
Stevenshoek Langweer BV
Architect
Sipma Architecten
Start bouw
December 2017 (Prognose)
Oplevering
Vierde kwartaal 2018