Wonen in Langweer - 16 luxe appartementen met grand café

Op een prachtig plekje aan het water in Langweer in Friesland bouwen we een appartementencomplex op de voormalige locatie van Hotel de Wielen.

Het project bestaat uit elf ruime en luxe appartementen en vijf penthouses die allemaal een eigen karakter krijgen. Ze verschillen van grootte en indeling. Op de begane grond komt een grand café.  In de maanden december 2017 en januari 2018 zijn er voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd om te kunnen slopen. Vanaf maart dit jaar is de sloop begonnen van het voormalige hotel. Aansluitend beginnen we met de nieuwbouw.

Hoogwaardige en eigentijdse architectuur

De stedenbouwkundige uitgangspunten zijn door Sipma Architecten vertaald in een hoogwaardige en eigentijdse architectuur met mooie gevels, schuine kappen en hoogteverschillen. In het ontwerp is rekening gehouden met het landelijke en dorpse karakter van Langweer. Dat zie je terug in de traditionele bouwmaterialen die de sfeer bepalen, zoals baksteen, hout en dakpannen. Voor de watersporter zal het gebouw straks een herkenningspunt zijn.

Luxe appartementen

De appartement variëren in grootte met een (netto woonoppervlak) van 72 tot 253 m2. Geen appartement is gelijk, ze zijn allemaal uniek en voorzien van luxe sanitair. Elk appartement heeft 1 of 2 royale balkons of een dakterras voor een prachtig uitzicht over de haven, het dorp en de weilanden. Op de begane grond komen rondom de binnentuin de garages en carports. Daarnaast zijn er voor de bewoners bij het complex aanlegplaatsen beschikbaar.

Zaterdag 28 april is de verkoop gestart. De verkoop van de appartementen ligt in handen van Dagmar Bolwijn (06-46645654) van Thuis Makelaars uit Groningen: info@uw-thuis.nl.

Lees hier meer over de verkoop van de appartementen!

Grand café

Het grand café is straks een smaakvolle ontmoetingsplaats in het centrum van Langweer aan de oude haven. De entree van het grand café komt aan de voorzijde van het complex. Daardoor is deze entree gescheiden van de entrees van de appartementen.

Opdrachtgever
Stevenshoek Langweer BV
Architect
Sipma Architecten
Start bouw
December 2017
Oplevering
Vierde kwartaal 2018