Rhenomare - 63 woningen - De Meern

Schutte bouw & ontwikkeling heeft in opdracht van Sustay | Verantwoord wonen samen met Venster Architekten het project Rhenomare in De Meern (Utrecht) ontwikkeld.

Na een lang voorbereidingsproces is begin januari 2017 het startsein gegeven voor de realisatie van twee woonprojecten, in de kern van het historische dorpje. Rhenomare bestaat uit een wooncomplex met 39 appartementen en 24 (huur)woningen. Het hele project krijgt een karakteristieke uitstaling. Venster Architekten uit Gouda is verantwoordelijk voor het ontwerp. Het project is vernoemd naar het voormalige restaurant.

Wooncomplex met 39 appartementen

Op de hoek van de Meerndijk en de Rijksstraatweg realiseert Schutte een wooncomplex dat ruimte biedt aan 39 riante (huur)appartementen in de vrije sector, inclusief inpandige berging. De appartementen zijn verdeeld over vier bouwlagen en worden gebouwd bovenop een half verdiepte parkeerkelder. Deze parkeerkelder is alleen toegankelijk voor de nieuwe bewoners. Tevens wordt de parkeerkelder uitgerust met twee gezamenlijke fietsenbergingen.

24 (huur)woningen

Op het voormalige terrein van timmerfabriek Van den Brandhof verrijzen nog eens 24 eengezins(huur)woningen. Deze woningen komen aan de achterzijde van het wooncomplex en bestaan uit 10 herenhuizen en 14 hofwoningen. De herenhuizen bestaan uit vier bouwlagen met een inpandige berging en een parkeerplaats op eigen terrein. De hofwoningen bestaan uit drie bouwlagen en worden allen voorzien van een buitenberging.

Vanwege het binnenstedelijke karakter van dit project is communicatie en goede afstemming met alle partijen en omwonenden van essentieel belang.

Volg de bouwwerkzaamheden via Facebook

Bouw Informatie Model (BIM)

Dit project is in BIM uitgewerkt. Met behulp van ons BIM werken we een project vanaf voorlopig of definitief ontwerp uit naar een omgevingsvergunning en werktekeningen. Dit in één keer slim en goed, zodat de vele traditionele stappen in tekenwerk niet nodig zijn. Schutte beheerst de BIM-techniek als geen ander. Al jaren zijn wij bekend met het opzetten van een goede BIM-structuur. We hebben een eigen team van BIM-specialisten in huis.

Lees meer over BIM

Opdrachtgever
Sustay | Verantwoord Wonen, Utrecht
Architect
Venster Architekten, Gouda
Start ontwerp
Oktober 2015
Start bouw
Januari 2017
Oplevering
medio Juli 2018
BIM
Project