Rivierenwijk - 41 huurwoningen - Deventer

In de wijk Rivierenwijk in Deventer heeft Schutte bouw & ontwikkeling, in opdracht van Sustay | verantwoord wonen, 41 energiezuinige vrije sector huurwoningen gerealiseerd.

Het project bevindt zich in het centrale gebied van de Rivierenwijk en is onderdeel van het herstructureringsplan. Het herstructureringsplan Rivierenwijk is opgedeeld in vier fasen. Schutte heeft de woningen voor fase 4 van dit plan gerealiseerd. 485 Woningen zijn gesloopt en opnieuw gebouwd.

Koop- en huurwoningen

Het project bestaat uit koop- en huurwoningen voor verschillende groepen. Een deel van de koopwoningen is omgezet naar vrije sector huurwoningen. Op deze manier kunnen ook mensen, die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, toch een woning huren.

Ontwerp

De architectuur is verzorgd door I_KB architecten uit Lochem en bestaat uit een verzameling van diverse woningtypes. De woningtypes bestaan uit woningen met dakopbouw, woningen met een verhoogde kap, diverse indelingen en kleurschakeringen. Door deze variatie ontstaat een vriendelijke en aangename woonomgeving voor de bewoners van de Rivierenwijk.

Woon4D

De woningen van dit project zijn volledig conform ons Woon4D-concept uitgewerkt. Hierdoor zijn wij in staat om volledig ketengeïntegreerd te werken, onze kennis optimaal te delen, faalkosten te verlagen en sneller en kwalitatief hoogstaand en voordeliger te bouwen.

Lees meer over het Woon4D-concept

Bouw Informatie Model (BIM)

Dit project is in BIM uitgewerkt. Met behulp van ons BIM werken we een project vanaf voorlopig of definitief ontwerp uit naar een omgevingsvergunning en werktekeningen. Dit in één keer slim en goed, zodat de vele traditionele stappen in tekenwerk niet nodig zijn. Schutte beheerst de BIM-techniek als geen ander. Al jaren zijn wij bekend met het opzetten van een goede BIM-structuur. We hebben een eigen team van BIM-specialisten in huis.

Lees meer over ons BIM

Opdrachtgever
Sustay | verantwoord wonen, Utrecht
Architect
I_KB architecten, Lochem
Start bouw
13 juli 2016
Oplevering
Februari 2017
BIM
Project