Tienhoven
10 woningen

Aan de Dominee van Schuylenburglaan in Tienhoven hadden 8 twee-onder-een-kap woningen te kampen met funderingsproblemen. Opdrachtgever Portaal heeft besloten deze te slopen en 10 nieuwe huurwoningen te bouwen. Wij realiseren hier nu vier twee-onder-een-kap en 2 rijen met ieder 3 woningen bouwen.

Opdrachtgever Portaal Architect Heeren 3 architecten Start Bouw Maart 2019 Oplevering Juli 2019 BIM Project Concept Woon4D 2.0

Van oud naar nieuw

“Van oud naar nieuw”, dat is wat dit project in Tienhoven kenmerkt. De huurders van de huidige woningen hebben eind oktober 2018 tijdelijk een andere huisvesting krijgen van opdrachtgever Portaal. De huurwoningen zijn gesloopt en op dezelfde plek worden nieuwe woningen gebouwd die aan de toekomstige wooneisen voldoen. De huurders hebben in de loop 2019 weer hun intrek gekregen in hun nieuwe huurwoning.

NOM-woning

Een NOM-woning is een zeer energiezuinig huis. Dit bereiken we door optimale isolatie van de daken, muren, vloeren en ramen. Daarnaast komt er in de woning een lage temperatuurverwarming, een efficiënte warmtapwateroplossing, een warmteterugwinning ventilatie (WTW) en zonnepanelen. De opgewekte energie door middel van zonnepanelen is zodanig hoog dat de gebouw gebonden energievraag en de bewoners energievraag in zijn geheel wordt terugverdiend.

EPV

Door deze sloop en nieuwbouw is de woning geschikt om een Energie Prestatie Vergoeding (EPV) met de bewoners af te spreken. Dit is een regeling vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken voor energiezuinige huurwoningen. De EPV kan de verhuurder vragen aan de huurders, om een deel van de investering terug te verdienen.

Ligging

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2