Geert Grote Zwolle

In circa één jaar hebben we de twee appartementengebouwen gebouwd. Beide gebouwen bestaan uit 22 huurappartementen. Het project maakt onderdeel uit van de wijkvernieuwing in Dieze-Oost, waar opdrachtgever SWZ al vele jaren investeert in het verbeteren van de woon- en leefomgeving.

Opdrachtgever Woningstichting SWZ Architect Beltman Architecten Start Bouw 1e kwartaal 2016 Oplevering 2e kwartaal 2017 BIM Project

Sloop voormalige gebouwen Geert Grootestraat

Op de huidige locatie stonden twee appartementencomplexen van SWZ. Het gebouw op het perceel van Geert Groote 3 was voor aanvang van de bouw reeds gesloopt door de opdrachtgever. De sloop van het gebouw op het perceel van Geert Groote 4 hebben wij voor onze rekening genomen.

Contractvorm Construct & Build

De opdracht is verkregen uit een aanbesteding met voorselectie. Als contractvorm is er gekozen voor een Construct & Build opdracht onder de Uniforme Administratieve Voorwaarden voor Geïntegreerde Contractvormen (UAV-GC). Schutte bouw & ontwikkeling heeft vervolgens het gehele plan nader uitgewerkt. Hierbij is het programma van eisen van opdrachtgever SWZ vertaald, met behoud van de architectuur.

Wijkvernieuwing

SWZ had voor de aanbesteding van Geert Groote 3 een definitief ontwerp laten maken door Beltman Architecten. Voor Geert Groote 4 was een schetsontwerp beschikbaar dat wij verder hebben laten uitwerken door Bureau BAS. Grote vrijdragende balkons met balustrades en een bijzondere detaillering sieren de gebouwen. De spijlen van de hekwerken zijn niet standaard. Ze staan onder een hoek en lopen voor de balkons langs. Een ander uiterlijk kenmerk dat de gebouwen een fraaie uitstraling geeft, zijn de verschillende metselwerkverbanden en het siermetselwerk. Dit maakt de gebouwen bijzonder, waardoor ze een mooie bijdrage leveren aan de wijkvernieuwing in Dieze-Oost.

Ligging

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2