Renovatie Zutphen

In opdracht van Woonbedrijf Ieder1 renoveren wij 18 woningen aan de Thorbeckesingel in Zutphen.

Opdrachtgever Woonbedrijf ieder1 Start Bouw Q3-2021 Oplevering Q1-2022 Renovatie Project

Verduurzaming

De verouderde appartementen zijn gerenoveerd met een Label A als gevolg. Dit houdt in dat er energetische maatregelen zijn genomen. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ glas, vervanging van het dak en het na-isoleren van spouwen en keldervloeren. Daarnaast is de asbest standleiding vervangen en hebben de woningen een nieuwe uitstraling gekregen door het vernieuwen en/of verbeteren van het betonwerk. Omdat alles zo goed geïsoleerd is, is goede ventilatie vereist. Hiervoor wordt een mechanisch CO2 gestuurd ventilatiesysteem aangebracht. Dit verhoogt het leefklimaat. Zo’n 30 procent van de woningen heeft daarnaast nog eens een nieuwe keuken, badkamer en toilet gekregen.

Grote saamhorigheid

Tijdens de werkzaamheden hebben de bewoners gebruik gemaakt van een gemeubileerde logeerwoning, die in dezelfde wijk is gesitueerd.
De bewoners zijn tevreden met de aanpak en het renovatievoorstel dat samen met onze opdrachtgever is uitgewerkt. De bewoners betalen een geringe huurverhoging, maar door energetische maatregelen gaan ze er qua comfort enorm op voorruit en hun woonlasten gaan omlaag.

Al voor de renovatie startte werd de grote saamhorigheid in de flats opgemerkt. Een mooi voorbeeld van saamhorigheid is de schoonmaakactie die is georganiseerd. Samen met de bewoners en de mensen van Woonbedrijf Ieder1 zijn de woningen, bergingen en omgeving schoongemaakt. Binnen drie uur tijd waren de afvalcontainers van maar liefst 20 kuub gevuld. “Dit zegt veel over de bewoners. Het contact met deze mensen is sowieso erg positief. Dit draagt zeker bij aan het succes van de renovatie van deze twee appartementencomplexen”, aldus Peter Spelt.

Kennisdeling voor continue ontwikkeling

Het renoveren van gestapelde bouw vraagt wat anders dan bij de renovatie van grondgebonden woningen, aldus Peter Spelt. “Bij gestapelde bouw hebben de werkzaamheden in de verschillende appartementen veel meer impact op elkaar, omdat je natuurlijk boven en onder elkaar werkt. Denk daarnaast aan geluid, brandveiligheid en bouwfysica. In ons team werken collega’s die veel bouwkundige en bouwfysische kennis hebben van gestapelde bouw. Door kennis te blijven delen, blijven we ons ook op dit gebied continu ontwikkelen.”

Ligging

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2