Sneek
Het Noorderlicht

Als bouwteampartner realiseren wij voor Zenzo Maatschappelijk Vastgoed de nieuwbouw van het gezondheidshuis Het Noorderlicht in Sneek. Een nieuw duurzaam gezondheidscentrum in het hart van de nieuwbouwwijk De Loten in Sneek

Opdrachtgever Zenzo Maatschappelijk Vastgoed Architect VMEZ Architecten Start Bouw Q2-2024 Oplevering 2025

‘Licht’ is het thema

“Licht” is een thema dat in de breedste zin van het woord in verschillende elementen in het gebouw zal worden verwerkt. Het Noorderlicht biedt ruimte aan 1675 m² gezondheid verdeeld over drie bouwlagen. Naast de vanzelfsprekende toets aan het bouwbesluit, is het gebouw ook getoetst aan de LHV-bouwnorm 2021, opgesteld door de Landelijke Huisartsen Vereniging. In deze bouwnormen zijn richtlijnen bepaald voor functionele en gebruiksvriendelijke huisvesting voor iedere huisarts en patiënt.

 

Positieve gezondheid

De primaire reden van de ontwikkeling van het nieuwe Gezondheidshuis is gebrek aan ruimte om aan alle toekomstige vragen en nieuwe ontwikkelingen voor de eerstelijnszorg tegemoet te komen. Daarbij wordt de kans aangegrepen om een vernieuwend concept van werken te implementeren; wijkgericht en gebaseerd op de uitgangspunten van positieve gezondheid. Positieve gezondheid richt zich op het optimaal functioneren van individuen, relaties en samenlevingen in plaats van alleen focussen op de mechanismen van disfunctioneren.

De huisartsenpraktijken van Klatte/Cleveringa , Th. Bakker en Apotheek Postma in Sneek hebben het initiatief genomen tot het ontwikkelen van een nieuw gezondheids-centrum in Sneek. De aanleiding voor dit initiatief is in de eerste plaats het belang dat wij hechten aan het dichtbij in de wijk en midden in de samenleving verlenen van goede en vertrouwde eerstelijnszorg.

Een plek waar verschillende disciplines elkaar versterken

Het Noorderlicht biedt ruimte om de ideeën over de juiste zorg voor patiënten optimaal te kunnen ontwikkelen en uitvoeren. Vertrouwd, dichtbij en goed bereikbaar. Daarnaast zal er worden samengewerkt andere zorgdisciplines zoals Thuiszorg, Fysiotherapie, Psychologie, Diëtisten, Podotherapie, Verloskunde, Medisch Specialisten en zo meer. Met deze disciplines zal ook verder gewerkt worden aan de ontwikkeling van positieve gezondheid en preventie. Midden in de wijk, tussen de mensen, daar willen wij onze maatschappelijke betrokkenheid en ons belangrijke werk voortzetten en verder ontwikkelen.

Ligging

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2