36
zorgwoningen
Wolvega

Ter uitbreiding van de zorglocatie LindeStede realiseren wij in opdracht van Alliade Heerenveen 36 zorgwoningen. Het project bestaat uit 18 zorgappartementen en 18 studio’s. Daarnaast realiseren wij een belevingtuin, centraal gelegen van de nieuwe gebouwen en de bestaande zorglocatie.

Opdrachtgever Alliade Heerenveen Architect FAME Architecten te Zwolle Start Bouw september 2021 Oplevering mei 2022

Ligging

Centraal op de locatie is het gebouw met de dagbesteding en de algemene ruimten. Daarnaast liggen de gebouwen met de zelfstandige appartementen en het groepswonen. De hoofdentrees van de gebouwen liggen aan de Hortensiastraat, evenals de parkeerplaatsen.

Herkenbaarheid in wonen en toegankelijkheid. De gebouwen zijn daarom losgekoppeld van elkaar en krijgen elk hun eigen naam.

Door de gebouwen los te koppelen wordt het achtergelegen woonzorgcentrum LindeStede beter verbonden met de nieuwbouw en de bestaande omgeving. Tussen de gebouwen ligt een pleintje met een terras en een plek met speeltoestellen voor zowel jong als oud.

Zelfstandig wonen

Het appartementenblok voor het zelfstandige wonen is fysiek losstaand en is alleen op de verdieping met een loopbrug verbonden.

De woningen hebben elk hun eigen voordeur, op de verdieping gelegen aan een galerij.

Groepswonen

Het woongebouw voor groepswonen krijgt een ontmoetingsruimte die het levendige hart van het gebouw vormt. Hier wordt gegeten, vinden sociale activiteiten plaats en is er ruimte voor verschillende achtergronden en leefstijlen. Zo kunnen de bewoners met een professionele ondersteuning zin geven aan hun dagelijkse leven.

Rondom het centrale hart liggen twee clusters met de zelfstandige studio’s. Hier kunnen de bewoners zich terugtrekken in hun eigen privédomein.

Dagbesteding

Het gebouw voor de dagbesteding ligt centraal tussen de woongebouwen in. De entrees van beide woongebouwen beiden toegang tot de multifunctionele ruimte. De bestaande technische ruimten maken integraal onderdeel uit van het nieuwe gebouw. De algemene ruimten voor het groepswonen, zoals de wasruimte, schoon linnen, de slaapwacht en het kantoor zijn ook hier.

Ligging

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2