Zwolle
transformatie
Broeren-
kwartier

We zijn gestart met de bouw van 122 appartementen aan de Weeshuispassage in het centrum van Zwolle. De meeste woningen bevinden zich bovenop de bestaande winkepanden, maar een aantal wordt in de Nieuwstraat, tegen de achterkant van de winkels aangebouwd (de zuidzijde van het project). Hierdoor krijgt de voorheen typische ‘bevoorradingsstraat’ een dynamischer karakter. De bestaande betonnen gevels aan de noordzijde krijgen eveneens een nieuw jasje, waardoor het lijkt alsof het grote gebouw – dat als basis dient voor de nieuwbouwappartmenten – oorspronkelijk bestond uit meerdere kleinere panden.

Architect Tim Versteegh Architecten Start bouw Juni 2021 Oplevering Maart 2023

Roots in Zwolle

Architect Tim Versteegh maakte een nieuw ontwerp voor het gebied. Schutte is verantwoordelijk voor de uitvoering daarvan, samen met WIJZIJN Bouwmanagers namens de projectontwikkelaar. Alle betrokken partijen hebben hun roots in Zwolle en werken daarmee een natuurlijke intrinsieke motivatie aan de transformatie. Er verrijzen 122 nieuwe appartementen, deels op bestaande winkelpanden en in de Nieuwstraat tegen de achterkant van winkels aan. Daarmee krijgt de voormalige bevoorradingsstraat een veel dynamischer karakter.

Circulair

Het ontwerp van Tim Versteegh voor het nieuwe aangezicht, wordt op innovatieve wijze en met een eigenwijze benadering gebouwd. Hierin voeren hout en staal de boventoon. Hout is leidend vanwege het duurzame karakter en het gebruikte staal is circulair en demontabel. Het logistieke proces is eenvoudig en veroorzaakt daardoor minder geluidsoverlast. Minder impact op de omgeving is daarvan het gevolg.

Samenwerking

In nauwe samenwerking met de gemeente Zwolle wordt ook breder gekeken naar het verbeteren van het gebied. Er komt meer ruimte voor groen, het dakenlandschap wordt een stuk gevarieerder en oude zichtlijnen komen terug. We zorgen er samen met ook andere projectontwikkelaars voor dat het weer een gebied wordt met karakter. Een open karakter waar historie en vernieuwing hand in hand gaan. Een gebied waar van alles valt te beleven, of het nu gaat om wonen, winkelen of cultuur snuiven.

Ligging

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2