Start bouw energiezuinige appartementen aan de Friesewal in Zwolle

Afgelopen maandag 25 september 2017 om 15.00 uur was het ‘officiële’ startmoment van de bouw van 37 huurappartementen aan de Friesewal in Zwolle. De opdrachtgever van dit project is woningcorporatie deltaWonen in Zwolle. Er is een prefab betonkolom geplaatst als ‘teken’ start bouw. Aanwezig waren de directie van deltaWonen, de wethouder van de gemeente Zwolle en medewerkers van Schutte bouw & ontwikkeling, waaronder de projectleider en de uitvoerder.

De verwachting is dat we de huurappartementen in het najaar van 2018 opleveren.

Friesewal Zwolle, huurappartementen, Schutte bouw & ontwikkeling, deltaWonen, gemeente ZwolleVersnellingsactie sociale huurwoningen

Het project is onderdeel van de versnellingsactie voor sociale huurwoningen. In 2015 hebben de gemeente en deltaWonen – namens alle woningcorporaties in Zwolle – een overeenkomst gesloten om tenminste 300 extra sociale huurwoningen te bouwen om de voorraad sociale woningen versneld te vergroten.

Energiezuinige appartementen

De appartementen komen boven op een bestaande parkeergarage. Na sloopwerkzaamheden van bestaande overkappingen en aanpassingen aan het parkeerdek, begint de bouw van de appartementen. De 37 appartementen worden goed geïsoleerd en krijgen zonnepanelen op het dak. Het verwarmen van de appartementen zal volledig elektrisch zijn, waardoor er geen gasaansluiting nodig is. Door deze en andere aanpassingen zullen de appartementen zeer energiezuinig worden.