Start bouw Parkwonen: drie appartementencomplexen in Arnhem

Vrijdag 24 november 2017 zijn de eerste boorpalen aangebracht voor het project Parkwonen aan het Charley Bosveldhof in Arnhem. In opdracht van Volkshuisvesting realiseert Schutte bouw & ontwikkeling 73 huurappartementen en twee groepswoningen, verdeeld over drie blokken.

De appartementen, bestemd voor 55-plussers, variëren in grootte tussen de 55 en 75 vierkante meter. Bijzonder is dat een deel van de appartementen straks wordt verhuurd aan Stichting Impian Kita, waar oudere Indische Nederlanders in komen te wonen en ouderen die een affiniteit hebben met het voormalig Nederlands Indië. Deze speciale woonvorm biedt veel ruimte voor ontmoeting en de bewoners kunnen elkaar door de nabijheid ondersteunen en helpen.

All-electric

De gebouwen worden opgebouwd met kalkzandsteen en breedplaatvloeren. Aan de buitenzijde voorzien van gevelmetselwerk in combinatie met aluminium kaders en dakranden. Ten aanzien van het installatie volgen de appartementen de landelijke ontwikkeling, waarbij er vaker wordt gekozen om gasloos te bouwen, oftewel all-electric.

Parkwonen, Arnhem, Volkshuisvesting, Schutte bouw & ontwikkeling, huurappartementen, Charley BosveldhofStartschot

Zoals bij vele projecten was het spannend of we daadwerkelijk op tijd konden starten, maar inmiddels zitten driekwart van de palen in de grond. De boorstelling staat nu in de laatste put. In de weken tot aan de kerstvakantie worden de eerste funderingsbalken aangebracht.

Lees meer over het project