Start bouw Rhenomare – De Meern (Utrecht)

Na een intensieve voorbereidingsfase kan eindelijk de schop de grond in! Schutte bouw & ontwikkeling is gestart met het afgraven van het bouwterrein voor de realisatie van het project Rhenomare in De Meern (Utrecht). In opdracht van Sustay | verantwoord wonen heeft Schutte samen met @Venster Architekten het project, bestaande uit 63 huurwoningen, ontwikkeld. Het contract voor de realisatie van dit project werd vorig jaar ondertekend.

Referentie Schutte bouw & ontwikkeling, Zwolle, Nieuwbouw Rhenomare De Meern (Utr), artist impression appartementencomplex, appartementencomplex en hof- en herenwoningen, vrije sector huur, Sustay | verantwoord wonen, Venster architecten, 150925 Impressie 1   Referentie Schutte bouw & ontwikkeling, Zwolle, Nieuwbouw Rhenomare De Meern (Utr), artist impression herenhuizen en hofwoningen, appartementencomplex en hof- en herenwoningen, vrije sector huur, Sustay | verantwoord wonen, Venster architecten, 150925 Impressie 2

 

Het project Rhenomare krijgt een karakteristieke uitstaling en verrijst in de kern van het historische dorpje De Meern (Utrecht). Het ontwerp is van Venster Architekten uit Gouda en vernoemd naar het voormalige restaurant.

Op de hoek van de Meerndijk en de Rijksstraatweg realiseert Schutte bouw & ontwikkeling een wooncomplex dat ruimte biedt aan 39 riante (huur)appartementen inclusief inpandige berging. Deze appartementen zijn verdeeld over 4 bouwlagen en worden gebouwd bovenop een half verdiepte parkeerkelder. Deze parkeerkelder is alleen toegankelijk is voor de toekomstige nieuwe bewoners. Tevens wordt de parkeerkelder uitgerust met 2 gezamenlijke fietsenbergingen.

Op het voormalige terrein van timmerfabriek Van den Brandhof verrijzen straks nog eens 24 eengezins(huur)woningen. Deze woningen worden aan de achterzijde van het appartementencomplex gebouwd en bestaan uit 10 herenhuizen en 14 hofwoningen. De herenhuizen bestaan uit 4 bouwlagen met een inpandige berging en een parkeerplaats op eigen terrein. De hofwoningen bestaan uit 3 bouwlagen en worden allen voorzien van een buitenberging.

Door het binnenstedelijke karakter van dit project is communicatie en goede afstemming met de omwonenden van essentieel belang. De vorderingen van de bouwwerkzaamheden zijn te volgen via Facebook.