Viering hoogste punt Breecamp-Noord Zwolle

40 gasloze en energiezuinige sociale huurwoningen

In Breecamp-Noord in Zwolle bouwt Schutte bouw & ontwikkeling 40 eengezinswoningen, ontworpen door I_KB Architecten uit Lochem. Er komen totaal 4 blokken van 10 woningen. De woningen worden begin 2019 opgeleverd, er is dus sprake van een zeer snelle bouw. De sociale huurwoningen zijn erg duurzaam. Het hoogste punt is vorige week vrijdag bereikt en dit is gevierd onder het genot van een hapje en een drankje. Dit vierden wij samen met opdrachtgever woningstichting Openbaar Belang, onderaannemers, toekomstige bewoners en onze medewerkers op de bouw.

Duurzaam

Erg duurzaam! Mede door de hoeveelheid zonnepanelen en isolatiewaarde, zijn de woonlasten voor de huurders van deze gasloze woningen laag. Verder is het bijzonder dat deze woningen klimaat-adaptief zijn door de toepassing van de rainwinner. Daarnaast zijn de woningen ook natuur-inclusief door in te spelen op faunabehoeften.

Rainwinner

In de woningen wordt een slim modulair opslagsysteem geplaatst voor het bergen van regenwater dat van het dak afkomt. De rainwinner wordt door de bewoners  als erfscheiding én regenton gebruikt. Daarnaast verhoogt deze ook het ook de infiltratiecapaciteit. Dit levert een unieke combinatie op voor het gebruik van hemelwater.

Hoogste punt

Ter viering van dit hoogste punt was wethouder mevrouw Schuttenbelt aanwezig. Zij plaatste samen met Sjoerd Quint, directeur van woningstichting Openbaar Belang één van de zonnepanelen. De wethoudster nam plaats in de hoogwerker en tilde zo het zonnepaneel op het dak.

Oplevering

De woningen worden januari 2019 opgeleverd, er is dus sprake van een zeer snelle bouw. De bewoners moeten nog heel even geduld hebben voor zij hun duurzame woning in kunnen trekken.