Renovatie vier woningen Nul-op-de-meter (NOM) - Eerbeek

Ter ere van de 100-ste verjaardag van Veluwonen renoveert Schutte bouw & ontwikkeling vier woningen naar nul-op-de-meter (NOM). Deze woningen worden van binnenuit hoogwaardig gerenoveerd, zodat de karakteristieke buitengevel intact blijft.

Duurzame toepassingen

In samenwerking met Feenstra en Saint-Gobain werken wij aan een combinatie van deelproducten onder de naam ActiveWarmth. Hierbij worden woningen verwarmd door een intelligente wandverwarming. Deze bestaat uit een ultradunne mat van polymeer die achter de gipsplaat is aangebracht. Bewoners kunnen een gat door de muur boren zonder dat er een defect ontstaat in het verwarmingssysteem.

Comfort, bedieningsgemak en energie besparen gaan hand in hand. Sensoren merken de aanwezigheid van bewoners op en sturen de verwarming aan. Met een zeer snelle responstijd zijn de wanden binnen een kwartier acht graden warmer. De verwarming verwarmt alleen daar waar de bewoner is.

Energie Prestatie Vergoeding

Om energie op te wekken plaatsen we PV-panelen op het dak van de berging achter in de tuin. Na renovatie zijn de woningen voor Veluwonen geschikt om een Energie Prestatie Vergoeding met de bewoners af te spreken.

Lees meer over nul-op-de-meter

Opdrachtgever
Veluwonen, Eerbeek
Architect
MTB Architecten, Apeldoorn
Start bouw
Maart 2017
Oplevering
Mei 2017