Schuttenaar
aan het
woord

Schuttenaar
aan het
woord

Van je stage je werkplek maken. Onze collega Julian Dierkes deed het. Hij bleef in het jaar 2000 ‘hangen’ na zijn stage bij Schutte. Inmiddels is hij al zo’n 22 jaar een echte Schutte-ambassadeur en doorliep hij diverse functies. Hij werd uiteindelijk uitvoerder: “Dat zie ik niet als doorgroeien hoor. In mijn ogen zijn alle functies gelijkwaardig.” Zijn rol als uitvoerder bevalt hem opperbest. “Het contact met alle collega’s, zowel ‘binnen en buiten’, brengt mij veel plezier.”

Hij vertelt: “Het is soms ook hard werken, maar je ziet de passie van de jongens. Ieder is op z’n eigen manier bezig om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. We willen graag een tevreden klant. Het samendoen, de familiare sfeer; dat maakt het werken bij Schutte voor mij bijzonder.”

Afwisseling geeft voldoening
In zijn dagelijkse werk lopen de dingen niet altijd zoals gepland. “Je bent afhankelijk van externe factoren, zoals het weer, waar je geen vat op hebt. Dat zorgt ervoor dat je met elkaar snel moet schakelen, dat je wendbaar moet zijn. Dat lukt alleen samen. Ik zie het als mijn taak dat het proces vloeiend blijft verlopen, als dat dan lukt, geeft dat voor mij voldoening.” Hij lacht: “En soms baal je natuurlijk als het tegenzit, maar die afwisseling tijdens mijn werkdag maakt het tegelijkertijd erg leuk!”

De verbinder
Momenteel houdt Julian alle ballen in de lucht in Wolvega, waar gebouwd wordt aan 36 zorgappartementen voor Meriant, Verpleegcentrum LindeStede. “Je merkt dat de hele bouwsector momenteel voor uitdagingen staat. Tijdens dit project werken we samen met veel mensen: je collega’s op de werkvloer, op kantoor en onze onderaannemers. Maar je moet blijven communiceren, weten wie wat doet, en wanneer. Oftewel: de verbinding blijven zoeken.” Hij lacht: “Bij Schutte hebben alle medewerkers een coachingtraject gevolgd. Daar werd ik ook de verbinder genoemd.”

En wie schuilt er verder achter de persoon Julian? We geven een indruk via onderstaande keuzevragen:

Wintersport of zomervakantie? Beide, de wintersport heeft wel voorrang. Ik probeer twee keer per jaar te gaan. Met Kerst of in de voorjaarsvakantie met ons gezin en eind maart/begin april vaak nog een lang weekend met vrienden.”

Weekend of werkweek? Daar moet Julian even over nadenken: “Toch de werkweek, die is ook net ietsje langer. Een weekend is zo voorbij!”

Avond of ochtendmens? Allebei; ik sta vroeg op: maar ga ’s avonds ook niet vroeg naar bed.”

Samen vieren
“Bij Schutte hebben we altijd leuke feestjes met elkaar. Daar is ook aandacht voor. Ik vind dat belangrijk om te doen; een mooie stimulans voor het teamgevoel. Want ik zeg altijd: successen moet je samen vieren!”

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2