Renovatie Zutphen

In opdracht van Woonbedrijf Ieder1 renoveert Schutte bouw & ontwikkeling 48 woningen aan de Berkenlaan en Emmerikselaan in Zutphen.
In de film zijn de uitgevoerde werkzaamheden mooi weergegeven.

Opdrachtgever Woonbedrijf ieder1 Start Bouw september 2020 Oplevering februari 2021 Renovatie Project

Verduurzaming

De verouderde appartementen worden gerenoveerd met een Label A als gevolg. Dit houdt in dat er energetische maatregelen worden genomen. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ glas, vervanging van het dak en het na-isoleren van spouwen en keldervloeren. Daarnaast wordt de asbest standleiding vervangen en krijgen de woningen een nieuwe uitstraling door het vernieuwen en/of verbeteren van het betonwerk en het plaatsen van nieuwe balkonhekken. Omdat alles zo goed geïsoleerd wordt, is goede ventilatie vereist. Hiervoor wordt een mechanisch CO2 gestuurd ventilatiesysteem aangebracht. Dit verhoogt het leefklimaat. Zo’n 30 procent van de woningen krijgt daarnaast nog eens een nieuwe keuken, badkamer en toilet. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart. De oplevering is in februari 2021.

Grote saamhorigheid

Tijdens de werkzaamheden kunnen de bewoners gebruik maken van een gemeubileerde logeerwoning, die in dezelfde wijk is gesitueerd.
De bewoners zijn tevreden met de aanpak en het renovatievoorstel dat samen met onze opdrachtgever is uitgewerkt. De bewoners betalen een geringe huurverhoging, maar door energetische maatregelen gaan ze er qua comfort enorm op voorruit en hun woonlasten gaan omlaag.

Al voor de renovatie startte werd de grote saamhorigheid in de flats opgemerkt. Een mooi voorbeeld van saamhorigheid is de schoonmaakactie die is georganiseerd. Samen met de bewoners en de mensen van Woonbedrijf Ieder1 zijn de woningen, bergingen en omgeving schoongemaakt. Binnen drie uur tijd waren de afvalcontainers van maar liefst 20 kuub gevuld. “Dit zegt veel over de bewoners. Het contact met deze mensen is sowieso erg positief. Dit draagt zeker bij aan het succes van de renovatie van deze twee appartementencomplexen”, aldus Peter Spelt.

Kennisdeling voor continue ontwikkeling

Het renoveren van gestapelde bouw vraagt wat anders dan bij de renovatie van grondgebonden woningen, aldus Peter Spelt. “Bij gestapelde bouw hebben de werkzaamheden in de verschillende appartementen veel meer impact op elkaar, omdat je natuurlijk boven en onder elkaar werkt. Denk daarnaast aan geluid, brandveiligheid en bouwfysica. In ons team werken collega’s die veel bouwkundige en bouwfysische kennis hebben van gestapelde bouw. Door kennis te blijven delen, blijven we ons ook op dit gebied continu ontwikkelen.”

Ligging

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2