We bestaan 95 jaar!

We bestaan 95 jaar!

Al meer dan 95 jaar werken wij bij Schutte met veel plezier aan mooie projecten. Conceptuele woningbouw, maatwerk projecten zoals appartementen met commercie en parkeren én het verduurzamen van bestaande woningen. Dat zijn projecten die wij vandaag de dag met veel plezier uitvoeren. Het begon allemaal in de jaren ’20, toen Hessel J. Schutte een aannemersbedrijf oprichtte.

De eerste jaren van Schutte
De eerste woningen van bouwbedrijf Schutte werden in de wijken Assendorp, Pierik en de Veerallee gebouwd. Na het overlijden van Hessel Schutte na de Tweede Wereldoorlog namen drie van zijn zonen zijn bedrijf over. Zij starten, naast het bouwen, met de ontwikkeling van een bouwsysteem: semi-permanente bouw. Er werd vervolgens bijna alleen gebouwd in dit zelfontwikkelde bouwsysteem. Met name scholen en verpleegpaviljoens, maar ook sporthallen en zwembaden.

Naam in ere hersteld
Vanwege gezondheidsklachten bij twee van de drie broers wordt Schutte in de jaren ’70 verkocht, maar in 1983 wordt de naam Bouwbedrijf Schutte in ere hersteld. Het bedrijf ging zich weer bezighouden met het bouwen van woningen. Ook het bouwen van kantoren en zorggebouwen wordt een specialisme. Met de groei van Schutte groeit ook de omvang van de projecten. Zo worden winkelcentra, hoogbouwprojecten en bioscopen gerealiseerd.

Op naar 100 jaar Schutte
Tegenwoordig staan ruim 50 ‘Schuttenaren’ elke dag klaar voor onze klanten en opdrachtgevers. Door het vertrouwen dat zij ons geven, werken we met veel plezier aan diverse mooie projecten, zoals het succesvolle woningconcept Woon4D 1.0 en de variant speciaal voor de huurmarkt: Woon4D 2.0. Ons 95-jarig jubileum vierden we met al onze medewerkers in Fieberbrunn in Oostenrijk met een onvergetelijke vakantie in de sneeuw. Op naar de 100 jaar!

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2