Officieel startsein nieuwbouw 41 energiezuinige woningen Deventer

 13 Juli jl. werd, in het bijzijn van een vertegenwoordiger van de Gemeente Deventer, officieel het startsein gegeven en ging de schop de grond in! Schutte bouw & ontwikkeling realiseert in opdracht van Sustay in de Rivierenwijk van Deventer 41 vrije sector huurwoningen.

 

Schutte heeft samen met Sustay deze woningen ontwikkeld naar energiezuinige woningen. De woningen worden vanuit een prefab betonskelet, compleet met kozijnen en glas, opgebouwd en voorzien van een prefab kap. Door deze snelle methode van bouwen kan Schutte de eerste woningen voor het eind van 2016 opleveren.

Ontwerp
Het ontwerp is verzorgd door architect Ilse Klein Brinke uit Lochem. Het ontwerp bestaat uit een verzameling van diverse woningmodellen. Woningen met dakopbouw, woningen met een verhoogde kap, diverse indelingen en kleurschakeringen. Door deze variatie ontstaat een vriendelijke en aangename woonomgeving voor de toekomstige bewoners.

Herstructurering Rivierenwijk
Het project maakt onderdeel uit van het herstructureringsplan Rivierenwijk en bevindt zich in het centrale gebied van deze wijk. In dit plan is de sloop van 485 woningen opgenomen en hetzelfde aantal woningen wordt weer nieuw opgebouwd. Het plan is opgedeeld in 4 fasen, waarvan inmiddels 2 fasen zijn opgeleverd. Om zoveel mogelijk verschillende groepen in de Rivierenwijk te huisvesten bestaat het woningbouwprogramma van de Rivierenwijk uit koop- en huurwoningen. Een deel van het koopprogramma is omgezet naar vrije sector huurwoningen, zodat ook mensen die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning toch een  woning kunnen huren.

Schutte realiseert voor de 4e fase van dit plan 41 energiezuinige vrije sector huurwoningen. De woningen worden bij oplevering overgedragen aan een private investeringsmaatschappij.