Dominee van Schuylenburglaan - 10 woningen - Tienhoven

Schutte bouw & ontwikkeling bouwt in opdracht van Portaal 10 huurwoningen in Tienhoven. 

Aan de Dominee van Schuylenburglaan in Tienhoven hebben 8 twee-onder-een-kap woningen te kampen met funderingsproblemen. Opdrachtgever Portaal heeft besloten deze te slopen en 10 nieuwe huurwoningen te bouwen. Wij zullen hier vier twee-onder-een-kap en 2 rijen met ieder 3 woningen bouwen.

"Van oud naar nieuw"

"Van oud naar nieuw", dat is wat dit project in Tienhoven kenmerkt. De huurders van de huidige woningen zullen eind oktober tijdelijk een andere huisvesting krijgen van opdrachtgever Portaal. De huurwoningen worden gesloopt en op dezelfde plek worden nieuwe woningen gebouwd die aan de toekomstige wooneisen voldoen. De huurders zullen naar verwachting Q2 2019 weer hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe huurwoning.

NOM-woning

Een NOM-woning is een zeer energiezuinig huis. Dit bereiken we door optimale isolatie van de daken, muren, vloeren en ramen. Daarnaast komt er in de woning een lage temperatuurverwarming, een efficiënte warmtapwateroplossing, een warmteterugwinning ventilatie (WTW) en zonnepanelen. De opgewekte energie door middel van zonnepanelen is zodanig hoog dat de gebouw gebonden energievraag en de bewoners energievraag in zijn geheel wordt terugverdiend.

Energie Prestatie Vergoeding

Door deze sloop en nieuwbouw is de woning geschikt om een Energie Prestatie Vergoeding (EPV) met de bewoners af te spreken. Dit is een regeling vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken voor energiezuinige huurwoningen. De EPV kan de verhuurder vragen aan de huurders, om een deel van de investering terug te verdienen.

Woon4D 2.0

De woningen van dit project zijn volledig conform ons Woon4D 2.0 concept uitgewerkt. Hierdoor zijn wij in staat om volledig ketengeïntegreerd te werken, onze kennis optimaal te delen, faalkosten te verlagen en sneller en kwalitatief hoogstaand en voordeliger te bouwen.

Lees meer over Woon4D 2.0 concept

Bouw Informatie Model (BIM)

Dit project is in BIM uitgewerkt. Met behulp van ons BIM werken we een project vanaf voorlopig of definitief ontwerp uit naar een omgevingsvergunning en werktekeningen. Dit in één keer slim en goed, zodat de vele traditionele stappen in tekenwerk niet nodig zijn. Schutte beheerst de BIM-techniek als geen ander. Al jaren zijn wij bekend met het opzetten van een goede BIM-structuur. We hebben een eigen team van BIM-specialisten in huis.

Lees meer over BIM

Opdrachtgever
Portaal
Architect
Heeren 3 Architecten
Start bouw
Q1 2019
Oplevering
Q2 2019
BIM
Project
Woon4D (2.0)
Project