Havezathepark - 18 verandawoningen - Zwolle

In de wijk Breecamp Oost in Stadshagen in Zwolle heeft Schutte bouw & ontwikkeling 18 verandawoningen gebouwd aan de noordrand van het Havezathepark.

Het project bestaat uit twee ruim opgezette bouwblokken van elk negen woningen. Het casco is opgebouwd uit een prefab betonskelet in combinatie met gevelvullende elementen. De kap is een prefab scharnierkap. De kozijnen komen met ramen aan op de bouw, zodat de woningen zo snel mogelijk wind- en waterdicht zijn. Optioneel was het mogelijk de woningen in EPC-nul of zelfs als nul-op-de-meter woning uit te voeren.

Glooiend ontwerp

De rijen woningen staan tegenover elkaar. De vier woningen (drielaags met plat dak) op de kopse kanten van het project, dienen als een soort boekensteun die tegen de rijen aan staan. Daartussen staan woningen met een lange kap. Deze woningen hebben aan de voorzijde een terras, waarbij het dakoverstek als een soort overkapping dient. Het terras biedt rechtstreeks uitzicht en aansluiting op het park dat een glooiend ontwerp heeft.

Bouw Informatie Model (BIM)

Dit project is in BIM uitgewerkt. Met behulp van ons BIM werken we een project vanaf voorlopig of definitief ontwerp uit naar een omgevingsvergunning en werktekeningen. Dit in één keer slim en goed, zodat de vele traditionele stappen in tekenwerk niet nodig zijn. Schutte beheerst de BIM-techniek als geen ander. Al jaren zijn wij bekend met het opzetten van een goede BIM-structuur. We hebben een eigen team van BIM-specialisten in huis.

Lees meer over ons BIM

Opdrachtgever
Eigen ontwikkeling
Architect
Mix Architectuur, Ede
Start bouw
December 2016
Oplevering
Medio 2017
BIM
Project