Kanonsteeg - 14 appartementen - Zwolle

Schutte bouw & ontwikkeling bouwt 14 appartementen voor DeltaWonen in hartje Zwolle. 

De huidige locatie bestaat uit bestaande woningbouw en een parkeerterrein. Midden in het centrum is deze locatie nu opgenomen in de "versnellingsactie woningbouw Zwolle".

Versnellingsactie woningbouw Zwolle

De gemeente Zwolle en DeltaWonen gaan tot en met 2019 versneld 445 extra sociale huurwoningen bouwen op 14 locaties in Zwolle. Het doel is de wachttijd voor sociale huurwoning gelijk te houden, als niet te verkorten. Met dit project aan de Kanonsteeg kunnen wij op een mooie manier bijdragen aan deze ontwikkeling.

Architectuur

De appartementen zijn ontworpen door De Bruin Architecten. Door de historische stedenbouwkundige maat als uitgangspunt te nemen ontstaat er een karakteristieke groep van kleinere panden aan kade en steeg. Het eigentijdse architectonische ontwerp toont zich als intermediair tussen oude stad en het nieuwe Kraanbolwerk. Het gebruiksoppervlakte van de appartementen varieert van 36 tot 68 m2. De appartementen zijn onderverdeeld in twee woongebouwen, 11 en 3 appartementen.

Bouw Informatie Model (BIM)

Dit project is in BIM uitgewerkt. Met behulp van ons BIM werken we een project vanaf voorlopig of definitief ontwerp uit naar een omgevingsvergunning en werktekeningen. Dit in één keer slim en goed, zodat de vele traditionele stappen in tekenwerk niet nodig zijn. Schutte beheerst de BIM-techniek als geen ander. Al jaren zijn wij bekend met het opzetten van een goede BIM-structuur. We hebben een eigen team van BIM-specialisten in huis.

Lees meer over BIM

Opdrachtgever
DeltaWonen
Architect
De Bruin Architecten
Start bouw
Maart 2019
Oplevering
Q2 2020
BIM
Project