Mooi Vondel - appartementencomplex - Oldenzaal

Schutte bouw & ontwikkeling heeft een voormalig kantoorpand in Oldenzaal naar een appartementencomplex getransformeerd. Opdrachtgever is Moorland Investments uit Almere.

In maart 2017 is de verbouwing gestart en de appartementen zijn half november 2017 aan de nieuwe bewoners opgeleverd.

Van werken naar wonen

Het voormalig kantoorpand bestaande uit vier bouwlagen is omgevormd naar 14 appartementen. Het ontwerp is afkomstig van Horsman & Venekamp Architecten uit Nieuw-Vennep. Op elke verdieping zijn vier riante luxe, maar zeer betaalbare koopappartementen gerealiseerd. Op de bovenste verdieping zitten twee penthouses.

Transformatie kantoren biedt mogelijkheden

Deze transformatie pakt het tekort aan woningen aan en draagt bij aan het verminderen van leegstand van kantoren. Een ander voordeel is dat er voor de bouw veel minder bouwmateriaal gebruikt is en vrij weinig sloop nodig was.

Werkzaamheden

Nadat het kantoorpand door de sloper bouwrijp is gemaakt kon de transformatie beginnen. De bovenste verdieping voor de penthouses is vergroot. We hebben acht ruime balkons aangebracht voor de appartementen op de eerste en tweede verdieping. Ook is een groot deel van de aluminium buiten puien vernieuwd. Om de kantooruitstraling weg te halen is al het spiegelglas vervangen.

Aan de hand van de keuzes van de kopers, zijn de badkamers en de toiletruimtes uitgevoerd. De keukens waren niet onderdeel van de opdracht, maar ze zijn wel geplaatst tijdens het project, zodat de kopers er na de oplevering gelijk gebruik van kunnen maken. Op het terrein is een losstaand berging blok gerealiseerd met hierin 14 bergingen. Verder is er buiten nieuwe bestrating aangebracht en heeft een hovenier de tuin aangepast, waardoor er een mooi afgewerkt geheel is ontstaan.

Mooi Vondel

Het pand bevindt zich aan de Vondellaan in Oldenzaal, waar het project zijn naam aan te danken heeft. Een bijzonder fraaie locatie aan de rand van recreatiegebied Het Hulsbeek met goede uitvalswegen.

Opdrachtgever
Moorland Investments, Almere
Architect
Horsman & Venekamp Architecten, Nieuw-Vennep
Start bouw
Maart 2017
Oplevering
November 2017