Planetenbaan - 294 appartementen - Maarssen

Schutte bouw & ontwikkeling transformeert complex Corner Plaza in Maarssen om tot 294 huurstudio's en -appartementen. 

Stichtse Vecht kampt al jaren met een enorme hoeveelheid lege en verouderde kantoorpanden. Langzaam maar zeker komt daar verandering in, complex Corner Plaza is hier een mooi voorbeeld van.

Concept Edelwonen

Vastgoedbedrijf Bouwhuis Groep uit Apeldoorn heeft het complex Corner Plaza gekocht. Zij heeft een concept ontwikkeld om samen met Edelwonen de leegstand van een tal kantoorpanden aan te pakken op een snelle en kwalitatieve manier. Voor dit project hebben wij vervolgens samen met Bouwhuis Groep, Edelwonen en onze eigen partners een standaard ontwikkeld voor het snel bouwen van de appartementen.

Start werkzaamheden

In juli 2018 zijn we gestart met het volledig strippen van de bestaande kantoorinrichting. Nadat de vloeren zijn geëgaliseerd, is de bouw van de appartementen gestart.

Naast het bouwen van de appartementen worden er ook maatregelen getroffen in de algemene ruimtes en aan de buitenzijde van het complex. De algemene ruimtes krijgen allemaal een nieuwe afwerking. Daarnaast wordt er als maatregel tegen het wegverkeerslawaai glas vervangen en worden er Silent Air elementen aan de gevel geplaatst.

Ontwerp

De voorlopige ontwerpen van de appartementen zijn gemaakt door Kienhuis Bouwmanagement uit Enschede. Op basis van deze ontwerpen zijn de plattegronden door ons verder ontwikkeld.

Klik hier voor de site van Edelwonen voor meer informatie over de ligging.

Opdrachtgever
Bouwhuis Groep
Architect
Kienhuis bouwmanagement en eigen ontwerp
Start bouw
Juli 2018
Oplevering
Medio 2019