Renovatie woningen - nul-op-de-meter (NOM) - Nijverdal

Schutte bouw & ontwikkeling heeft in opdracht van Woningstichting Hellendoorn in de wijk De Brake te Nijverdal drie seniorenwoningen gerenoveerd naar nul-op-de-meter (NOM).

De opdracht maakte deel uit van een pilot van zes woningen uit de jaren '70, welke zijn aangepast naar comfortabele en energiezuinige woningen. Het project betrof de renovatie van twee hoekwoningen en een tussenwoning. Ter Steege Bouw heeft de drie andere woningen in de pilot gerenoveerd.

Snel klaar voor de toekomst

De woningen hebben een nieuwe badkamer, keuken en toilet gekregen. Daarnaast zijn de daken, gevels, vloeren en kozijnen voorzien van een optimale isolatie. Ook zijn de verouderde woningen voorzien van een 'slimme' installatie die zeer zuinig omgaat met energie. Op de daken van de woningen zijn zonnepanelen aangebracht. Doelstelling was dat de bewoners onder normale omstandigheden geen energierekening meer hebben.

De verbouwing bestond grotendeels uit kant-en-klare elementen die in een kort tijdsbestek van drie weken geplaatst zijn, waardoor de overlast voor de huurder tot een minimum is teruggebracht. We hebben de bewoners betrokken in het gehele proces. In goed overleg is bijvoorbeeld besloten de installaties op de verdieping te plaatsen. De plattegrond en gevelindeling van deze seniorenwoningen zijn daarmee intact gebleven. Na de oplevering zijn de drie woningen, zowel binnen als buiten klaar voor de toekomst.

Energie Prestatie Vergoeding voor NOM-woningen

Met deze renovatie zijn de woningen voor de woningstichting geschikt gemaakt voor een Energie Prestatie Vergoeding (EPV). Dit is een regeling vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken voor energiezuinige huurwoningen. De EPV kan de verhuurder vragen aan de huurders, om een deel van de investering terug te verdienen.

Lees meer over nul-op-de-meter (NOM)

Reno4D

Met Reno4D zijn we tot een juiste totaaloplossing gekomen door passende deelproducten te combineren. Aan de buitenzijde van de woningen hebben we een nieuwe schil aangebracht. Zo zijn de woningen geïsoleerd zonder de binnenzijde aan te passen.

Lees meer over Reno4D

 

Opdrachtgever
Woningstichting Hellendoorn, Nijverdal
Architect
IAA Architecten, Enschede
Start bouw
September 2016
Oplevering
Oktober 2016